Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ser du Koichis giftering?

Fiskeren mistet den da byen ble rammet av jordskjelv og tsunami.

VANSKELIGE LETEFORHOLD: Fiskeren Koichi Sasaki leter etter gifteringen han mistet under jordskjelvet og tsunamien som rammet Japan 11. mars. Foto: Reuters/Toru Hanai/Scanpix
VANSKELIGE LETEFORHOLD: Fiskeren Koichi Sasaki leter etter gifteringen han mistet under jordskjelvet og tsunamien som rammet Japan 11. mars. Foto: Reuters/Toru Hanai/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da tsunamien rammet kystbyen Ofunato 11. mars tok den med seg bolighus, butikker og biler - i tillegg til mange av byens innbyggerne. 274 skal ha mistet livet.

Leter etter gifteringen Men fiskeren Koichi Sasaki er likevel optimist. Ifølge nyhets- og bildebyrået Reuters kom han tilbake nå, rundt en måned etterpå, for å lete etter gifteringen han mistet da katastrofen skjedde.

Samtidig har de dyreste eiendelene til titalls innbyggere i byen skylt opp på land etter tsunamien, melder nyhetsbyrået AP. I garasjen til politiet i Ofunato har man ofret all parkeringsplass til hundrevis av sikkerhetsbokser som trolig inneholder manges sparepenger.

Slike sikkerhetsbokser er vanlig i Japan, fordi mange og spesielt eldre, fremdeles gjemmer unna sparepengene hjemme og ikke i banken. Ifølge et estimat er det rundt 250 milliarder yen som ikke er i sirkulasjon.

Men de mange sikkerhetsboksene vil trolig aldri bli gjort krav på etter at mer enn 13 000 mennesker mistet livet i katastrofen. I tillegg er 14 000 mennesker ennå ikke gjort rede for.

Ikke over Katastrofen er likevel ikke over, selv ikke over en måned etter jordskjelvet skjedde. I dag har minst tre personer blitt funnet omkommet etter et jordskjelv som rammet Japan i går. Også i dag har det kommet meldinger om kraftige etterskjelv som fikk bygningene i Tokyo til å riste.

De tre omkomne ble funnet i byen Iwai i regionen Fukushima, der flere hus ble tatt av jordras etter skjelvet som inntraff i kveld lokal tid.

Episenteret til det siste skjelvet, som hadde en styrke på 6,6, lå igjen i regionen Fukushima, der et atomkraftverk har fått store problemer etter at kjøleanlegget ble slått ut i det massive jordskjelvet og tsunamien 11. mars.

Det er ennå ikke kommet meldinger om nye ødeleggelser på grunn av de to etterskjelvene, men selskapet TEPCO sjekker situasjonen både ved atomkraftverket Fukushima-Daiichi og Fukushima-Daini.

Det første store skjelvet hadde en styrke på 9,0 og førte til så store forskyvninger i jordplatene at eksperter ikke kan utelukke at Japan vil kunne bli rammet av et nytt storskjelv i nærmeste framtid.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media