Ser du noe som helst?

Det gjør ingen andre på Flesland heller. En tjukk tåke skaper dårlig stemning på flyplassen.

SE TÅKEN: Det er, om ikke umulig, så i hvertfall veldig vanskelig å se noe som helst på Flesland i dag. Gatene, som er så vidt synlig på bildet, har vært stengte i hele dag, og det er ingen tegn til bedring. Foto: Grethe Vikane
SE TÅKEN: Det er, om ikke umulig, så i hvertfall veldig vanskelig å se noe som helst på Flesland i dag. Gatene, som er så vidt synlig på bildet, har vært stengte i hele dag, og det er ingen tegn til bedring. Foto: Grethe VikaneVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helt siden før klokken 10.00 i dag tidlig har flyplassen vært stengt for all trafikk, og det er tett tåke som får skylden. Ved 16.30-tida var det fortsatt ingen utsikt til bedring.

- Vi har vel 300 flybevegelser i dag. Så langt vil jeg anslå at halvparten av disse er rammet, sier terminalsjef Alf Sognefest.

Flyene har sirklet over flyplassen tidligere i dag, men har ikke fått tillatelse til å lande, og mange av dem ble sendt videre til andre flyplasser da sikten ikke viste tegn til bedring.

Sikten rundt og ved flyplassen var om lag 300 meter i dag, mens man trenger 700 meter for å lande og 500 meter for å kunne ta av.

- Umulig å se noe
- Vi holder fremdeles stengt, og vet foreløpig ikke mer om når vi kan åpne igjen, sier lufthavnsjef Grethe Vikane til Dagbladet. Det siste meldingen er at tåken skal lette, men det har vi fått beskjed om i hele dag, og så skjer det ingen ting, sier Vikane, som beskriver sikten som svært dårlig.

- Det er umulig å se noe som helst, sier hun.

Noen av flyene som skulle landet på Flesland i dag, er blitt omdirigert til Sola, mens det meste av innenlandstrafikken er blitt omdirigert til flyplassene de kom fra.

- Dette medfører helt klart en del ekstraarbeid for andre lufthavner, spesielt for Sola, og det beklager vi på det sterkeste, sier Vikane, og legger til at passasjerer som blir rammet av flystansen, må kontakte sine respektive flyselskaper for å få ordnet alternative løsninger.

For mange vil det bli en lang ettermiddag på Flesland, og det vil ta lang tid før driften på flyplassen  vil gå som normalt.