Ser du Obama eller Stordalen?

Slik så innsettelsen ut fra verdensrommet.

MYE FOLK: Capitol Hill er lengst til høyre, folkemengden kan ses tydelig i midten av dette satelittbildet. Foto: REUTERS/GeoEye/Scanpix
MYE FOLK: Capitol Hill er lengst til høyre, folkemengden kan ses tydelig i midten av dette satelittbildet. Foto: REUTERS/GeoEye/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): De som ikke har unngått absolutt alle nettaviser, papiraviser eller nyhetssendinger på TV eller radio de siste dagen har kanskje ikke fått med seg at Barack Obama nå er utnevnt som USAs president.

Du trengte faktisk ikke å befinne deg på jordens overflate i går i det hele tatt.

Den historiske innsettelsen tiltrakk seg nemlig så mange at den var godt synlig på satelittbilder, og bildene fra satelitten GeoEye1 er nå frigitt.De viser den enorme folkemengden, og du skal være skarpsynt hvis du ser Obama som en liten prikk der nede. Eller Petter Stordalen, for den del.

Og det var nok vanskelig å få med seg den historiske talen hans fra satelitten, og i hvert fall umulig å se Jonas Brother?s privatkonsert for Obama-døtrene (den skjedde tross alt innendørs).  De såkalte hvetebrødsdagene er nå uansett over for den nye presidenten.

Obama har heller ikke sløst med tida i dag.Kort tid etter innsettelsen varslet han at rettssakene mot alle Guantanamo-fanger skal stanses, noe han hadde lovet i valgkampen.

Ifølge CNN startet Obama sin første dag i Det hvite hus med å bruke ti minutter på å lese lappen som George W. Bush hadde lagt igjen til ham på det ovale kontor. På konvolutten stod det «To: # 44, From: # 43». Passende for et brev fra den 43. til den 44. presidenten, med andre ord.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer