Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ser enorme røykmengder og fargen fra flammene

Skogbrannene i California beveger seg mot Los Angeles.

FLYKTER: Beboere i Acton på vei vekk fra skogbrannene som fremdeles herjer i California. Foto: REUTERS/SCANPIX
FLYKTER: Beboere i Acton på vei vekk fra skogbrannene som fremdeles herjer i California. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den store skogbrannen nord for Los Angeles i California i USA fortsetter å spre seg, og nærmer seg nå Los Angeles. 53 hjem er ødelagt i brannen, som er den største av åtte branner som herjer i California nå, ifølge nyhetsbyrået AP.

Det er fremdeles varmt og lav luftfuktighet, men det er ikke noe kraftig vind som er med på å spre brannen. Fremdeles er 12 000 hjem truet av ilden, og brannen sprer seg også farlig nær kringkastingstårnene på Mount Wilson.

Brannfolk forsøker fremdeles å stoppe den østlige fronten opp mot fjellet, der det står sendere for alle delstatens største radio- og Tv-kanaler. I tillegg er det millionverdier i et astronomisenter og to store teleskoper på toppen av fjellet.

- Folk er bekymret fordi det er meldt at kommunikasjonen står i fare for å bryte sammen, siden flammene er nær kommunikasjonstårnene på Mount Wilson. TV-kanalene meldte at da kan vi miste telefon, radio etc, og både politi og brannvesen vil miste mye av sitt nettverk også, skriver norske Nina Gibson i en epost til Dagbladet.

- Ser enorme røykmengder
Både mobiltelefontjenester og overføring av TV og radio kan rammes hvis flammene når tårnene, men omfanget er uklart.

Gibson jobber i Sunland-området og merker at det lukter sterkt av røyk på grunn av brannen. Folk anbefales å holde seg innendørs, forteller hun.

Ifølge AP har brannen skapt en hvit tåke som har ført til advarsler om usunn luft helt til Los Angeles.

- Mange her i San Fernando Valley har oppsøkt lege med sår hals eller øvre luftveier, rennende øyne og ørebetennelse. Selv bor jeg i Hollywood og til og med der ser man enorme røykmengder og farge fra flammene, skriver Gibson.

Hun har ikke dekning på mobilen sin, men vet ikke om det skyldes brannen.

30 meter flammer
Det er nå opp mot 30 meter høye flammer som brenner over et område på 425 kvadratkilometer.

To brannmenn er hittil døde i brannen, mens flere er skadet. Det ble tidligere meldt om at fem personer var fanget av flammene, men det blir når sagt at seks personer nektet å evakuere fra en gård.

- Da vi forsøkte å få dem ut, sa de at de hadde det bra og at det ikke var noe problem, de ville ikke dra, sier talsmann for brannvesenet Larry Marinas.

Rundt 2500 brannfolk jobber nå med å slokke brannen.

ENOPME FLAMMER: Flammene er oppe i 30 meter høye. Foto: AP/SCANPIX
ENOPME FLAMMER: Flammene er oppe i 30 meter høye. Foto: AP/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling