Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ser etter velstående ofre

Unge studenter som reiser med ryggsekk er mindre utsatt for å bli robbet enn sine eldre, mer velstående foreldre. Og det er unge jenter som klarer seg aller best av nordmenn på reisefot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Kriminelle vet at det ofte er små verdier å hente hos ryggsekkturistene, og ser seg heller om etter mer velstående ofre, sier Inger Lavoll, skadesjef hos Europeiske Reiseforsikring AS.

Reiselysten hos nordmenn har nærmest eksplodert de seinere årene, og bare i fjor solgte spesialselskapet 550000 forsikringer. Det er en økning på 9 prosent i forhold til 1995.

- De fleste innrapporterte skader og ulykker skjer faktisk på reiser i Norge, forteller Lavoll. I fjor ble det innrapportert 15119 saker bare her hjemme. Så følger vårt ferieland nummer én, Spania, med 10888 skader. På en tredjeplass kommer Thailand med 634 skadesaker. Fra de typiske «ryggsekklandene», Latin-Amerika, Australia og Afrika som er veldig populære reisemål for ungdom, blir det meldt om få og sjelden alvorlige skader.

- Ryggsekkturistene klarer seg fint, tatt i betraktning måten de reiser på. De møter ofte andre i samme situasjon og utveksler erfaringer om hva de bør passe seg for, sier Lavoll. Og særlig ønsker hun å berømme de norske jentene som reiser alene.

- De klarer seg best av alle som reiser. De blir svært sjelden utsatt for noe og er mer fornuftige enn menn, sier Lavoll, tydelig stolt over sine norske medsøstre.

Hennes beste råd til reiseglade nordmenn som skal på ferie, er: Bruke fornuft og ta dine forholdsregler. Oppføre deg slik du ville gjort her hjemme.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media