LEDER: Lederen for støttegruppa for 22. juli-hendelsene, Trond Henry Blattmann. Foto: Hilde Mesics Kleven
LEDER: Lederen for støttegruppa for 22. juli-hendelsene, Trond Henry Blattmann. Foto: Hilde Mesics KlevenVis mer

- Ser fram til et godt samarbeid med den nye justisministeren

Lederen for støttegruppa for 22. juli-hendelsen tror det er en fordel at Grete Faremo overtar som justisminister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vi har hatt et godt forhold til Knut Storgberget, sier lederen for støttegruppa for 22. juli-hendelsene, Trond Henry Blattmann til Dagbladet.

Utover dette ønsker ikke Blattmann å kommentere Storbergets avgang som justisminister.

Men han legger ikke skjul på at han er fornøyd med Storbergets etterfølger.

- Vi får en ny justisminister, og ryktene tilsier at Grete Faremo er kvinnen som tar over.  Faremo kjenner saken godt. Det er en fordel for oss. Hun er flink og har vært justisminister tidligere også, som jeg anser som en fordel, sier Blattmann.

- Spiller ingen rolle - Vi ser fram til et godt samarbeid med den nye justisministeren, fortsetter han.

Blattmann legger til at det for støttegruppa for de pårørende etter 22. juli ikke spiller noen rolle hvem som er justisminister.

- Vi forholder oss til den som sitter, sier Blattmann.

Ble sittende Bistandsadvokat Arne Seland sier til Dagbladet at han mener det er rett av Storberget å gå av. Han sier også at han tror avgangen har ha noe med 22.juli å gjøre.

Det avkreftet imidlertid Stoltenberg på en pressekonferanse på Slottsplassen klokka 11.40 i dag.

- Det er en god stund siden han tok opp med meg at han ønsket avløsning. Han hadde avtalt med familien at han ønsket å gå av, men på grunn av 22. juli ble han sittende i stillingen, sa Stoltenberg.

Storberget har fått kritikk for beredskapen i forbindelse med 22. juli-angrepene, og har blant annet fått kritikk for å ha ringt bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen for å be henne om «å roe seg».

NY JUSTISMINISTER: Grete Faremo overtar jobben som justisminister etter Knut Storberget. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
NY JUSTISMINISTER: Grete Faremo overtar jobben som justisminister etter Knut Storberget. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Oslo  20111020. Lederen for de pårørende etter Utøya-massakren, Trond Henry Blattmann, etter møte med støttegruppen for regjeringskvartalet. Gruppa hadde møtet i Regjeringskvartalet torsdag.
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
Oslo 20111020. Lederen for de pårørende etter Utøya-massakren, Trond Henry Blattmann, etter møte med støttegruppen for regjeringskvartalet. Gruppa hadde møtet i Regjeringskvartalet torsdag. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer