+ Du leser nå Dagbladet Pluss

Ser helt ekte ut, men tar over kontoen din på sosiale medier

Ved bruk av falske utvidelser for Firefox og Chrome, kan ondsinnede ta over kontoen din.

ANGRIPES: Sosiale medier brukes ikke bare til å dele koselige familiebilder og fortelle hva du har gjort i ferien. Også virus spres ekstra fort på denne type nettsteder. Nå advares det mot en ny type. Foto: DADO RUVIC / REUTERS
ANGRIPES: Sosiale medier brukes ikke bare til å dele koselige familiebilder og fortelle hva du har gjort i ferien. Også virus spres ekstra fort på denne type nettsteder. Nå advares det mot en ny type. Foto: DADO RUVIC / REUTERSVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Med oppblomstringen av sosiale medier, er nettsvindel og virusangrep enklere å gjennomføre enn noen gang før.

Nå advares det mot en ny type virus, som tar over kontoen din på Facebook og Twitter via falske utvidelser for nettleserne Firefox og Chrome.

- Det er ikke første gang vi har sett dette, men det er et relativt nytt problem. Tidligere har vi sett bruk av falske utvidelser ved at brukere som går inn på for eksempel en falsk Youtube-side, har fått beskjed om at de må oppdatere Adobe Flash. Det vi nå ser, er en ny versjon av dette, sier Robin Stenvi ved Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) til Dagbladet.

Digital signatur

I dette tilfellet er det snakk om en falsk videooppdatering som kommer opp som et eget vindu, hvor det enten står «Chrome Service Pack», «Mozilla Service Pack» eller «F-secure Security Pack».

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.