- Ser i Dagbladet at Sandberg mener jeg har panikk, sitter og kjenner etter, får ikke den følelsen...

Støre og Giske svarer på Per Sandbergs påstand om at Ap har panikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I fredagens utgave av Dagbladet møtte våre reportere Per Sandberg hjemme på Senja.

- Arbeiderpartiet har panikk fordi de allerede nå ser faren for at de kan bli sittende utenom regjering i mer enn fire år. De ser muligheten for at vi gjør det så bra at vi blir gjenvalgt, sa Per Sandberg.

- Vi ligger bedre an enn på lenge Denne uttalelsen er Arbeiderparti-leiren på ingen måte enig i.

- Ser i Dagbladet at Sandberg mener jeg har panikk, sitter og kjenner etter, får ikke den følelsen..., skriver Ap-leder Jonas Gahr Støre, med et bilde av at han sitter tilbakelent på bryggekanten.

Nestleder Trond Giske viser til at partiet i juli meningsmåling ble målt til 36,3 prosent på en meningsmåling utført av InFact på oppdrag VG. På samme måling lå Frp på 12,5 prosent, noe som er 3,8 prosent dårligere enn ved valget i 2013. På sist Dagbladet-måling hadde Frp 14,3 prosent og Ap 36,8 prosent.

- Uttalelsene hans kommer på et tidspunkt der vi ligger bedre an enn på lenge, samtidig som Frp selv synker på meningsmålingene. Det er lett å forstå at Sandberg ønsker å flytte fokuset vekk fra eget parti, sier Giske.

Mener Frp har brutt valgløfter Han mener at årsaken til at Arbeiderpartiet gjør det godt, henger sammen med bakgrunnen for at Frp har sunket i samme tidsperiode.

Der Sandberg i fredagens Dagbladet ser synkende sykehuskøer og bygging av nye veier, mener Giske at partiet ikke har prestert i regjering.

- Jeg tror at folk har fått øynene opp for de verdiene velferdstaten står for, og at de utfordres under denne regjeringen. Samtidig har ikke Frp innfridd sine valgløfter. Folk betaler mer bompenger, eldreomsorgen er kuttet i mange kommuner, og skattelettene går først og fremst går til de rike. Det har folk merket seg, sier Giske.

Avfeier ekstra press mot Støre På spørsmål om Sandberg har et poeng i at det er ekstra stort press på Støre, som nyvalgt leder foran valget, mener Giske at dette ikke er unikt for Ap-lederen.

- Det vil alltid være et press på partiledere foran et kommunevalg, men for oss ser det veldig bra ut så langt. Jeg har vært med på målinger helt ned mot 14 prosent, så dette er ikke noe tidspunkt for panikk.

Deretter langer han ut et ekstra spark mot Sandberg, og det Giske mener er inkonsekvente uttalelser fra Frp i regjering og Frp på Stortinget.

- Per Sandberg må gjerne fortsette å oppføre seg som om han sitter i opposisjon, så får vi heller jobbe for at han faktisk får det ønsket oppfylt i 2017.

UENIG:  Fredag uttalte Per Sandberg at Arbeiderpartiet var desperate foran valget. Giske mener at det er Frp som har grunn til panikk. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
UENIG: Fredag uttalte Per Sandberg at Arbeiderpartiet var desperate foran valget. Giske mener at det er Frp som har grunn til panikk. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer