MOTSTRIDENDE FORKLARINGER: Ole Kristian Bjørnsen (31) sier han ikke forstår forklaringen til Knut Arne Thorstensen (33) om drapet på Ragnar B. Abrahamsen. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet
MOTSTRIDENDE FORKLARINGER: Ole Kristian Bjørnsen (31) sier han ikke forstår forklaringen til Knut Arne Thorstensen (33) om drapet på Ragnar B. Abrahamsen. Foto: Jacques Hvistendahl/DagbladetVis mer

Ser ikke Knut Arne i drapsbildet

Motstridende forklaringer om drapet på Ragnar B. Abrahamsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


LILLEHAMMER (Dagbladet.no): Knut Arne Thorstensen (33) har tidligere forklart at han så at Ragnar B. Abrahamsen ble skutt på Vollheim gård julen 2007.

Ifølge tiltalen skal han ha kommet inn på låven etter at Ole Kristian Bjørnsen (31) hadde skutt Abrahamsen en gang i bakhodet med en rifle.

Thorstensen har forklart at han sjekket pulsen på Abrahamsen før Bjørnsen skjøt tre skudd til.

- Uforståelig
Men i dag fortalte Bjørnsen en annen versjon av historien. Han har tatt på seg all skyld for drapet som skjedde etter at han hadde blitt truet på livet.

Bjørnsen sa at han ba Thorstensen om å gå ut og sjekke pulsen på offeret på låven da de satt på kjøkkenet etter drapet.

Han kan ikke forstå at Thorstensen sier han har stått på låven og sett at Abrahamsen ble skutt.

- Det er meg uforståelig. Da lurer jeg på hvorfor Knut Arne spør meg et par dager senere om hva som skjedde. Jeg føler jeg har sagt det jeg vet.

Thorstensen forsvarer Johnny Veum spør ham nærmere om hva som skjedde.

- Jeg ser ikke Knut Arne i det bildet i det hele tatt. Det har jeg forklart siden dag en. Grunnen til at jeg ikke ser ham er at han spør meg et par dager senere i bilen om hva som har skjedd.

Bjørnsen mener Thorstensen må ha husket feil.

- Bjørnsen skulle knivdrepes
Bjørnsen forklarte i går at han følte seg truet av Abrahamsen. Han skal ha truet med at Bjørnsen skulle drepes med kniv mens han sov.

- Jeg er både frustrert, sinna og redd på samme tid. Og før jeg i det hele tatt rekker å tenke meg om så står vi inne på låven og jeg har trukket av det første skuddet.

Da ble han truffet i hodet. Så ble han skutt to ganger i brystet og en gang i pannen.

Andre tiltalte har forklart at det var meningen å kvitte seg med Abrahamsen etter et grovt ran på Rena natt til 28. desember 2007. Dette har Bjørnsen tilbakevist i sine forklaringer.

Det er satt av seks uker til rettsaken mot de fem tiltalte. Saken går i Gjøvik tingrett, men av praktiske årsaker settes retten i Lillehammer.