- Ser ikke ut til at det har vært aktivitet på hennes telefon siden fredag

Politiet i Rogaland har fått informasjon fra greske teleselskap.

DET SISTE BILDET: Flyvertinnen Monica Barstad la ut dette bildet fra Santorini i Hellas fire dager før hun ble meldt savnet. Bildet brukes med tillatelse fra familien. Mannen på bildet, her anonymisert, har vært i kontakt med Monicas familie etter at bildet ble lagt ut på hennes Facebook-side. Foto: Privat.
DET SISTE BILDET: Flyvertinnen Monica Barstad la ut dette bildet fra Santorini i Hellas fire dager før hun ble meldt savnet. Bildet brukes med tillatelse fra familien. Mannen på bildet, her anonymisert, har vært i kontakt med Monicas familie etter at bildet ble lagt ut på hennes Facebook-side. Foto: Privat.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO/ATEN (Dagbladet): Flyvertinna Monica Barstad (26) ble lørdag meldt savnet av sine foreldre. Det siste kjente livstegnet fra rogalendingen er en SMS til faren fredag kveld. I den hun skriver at hun hadde trøbbel med flyet hjem fra Aten.

Mandag ble en formel savnetmelding sendt til gresk politi.

- Vi har ikke funnet noen aktivitet på telefonen hennes siden fredag, sier politiadvokat Anne Hølland til Dagbladet.

Fått informasjon Hun forteller at de har fått ut informasjon fra et gresk teleselskap, og dette er informasjon som må gjennomgås og analyseres før de kan si noe sikkert.

- Men det vi ser nå er at det ikke er noe som tyder på at det har vært aktivitet, sier Hølland.

Politiet venter nå på informasjon fra basestasjoner, og prøver å få ut informasjon om hvor telefonen har vært. Om den har vært på, så er det registrert.

- Vi er også i kontakt med gresk politi og ambassaden fortløpende, sier Hølland.

Tidligere i dag kom det informasjon om et nytt livstegn fra Monica, at hun skal ha ringt banken sin på lørdag den 8. juni. Politiet har trukket informasjonen.

- Det viser seg at det beror på en misforståelse. Nøyaktig hva som har skjedd vet jeg ikke nå. Kontakten mellom henne og banken var ett døgn før, altså på fredag, sier Hølland.

Tips Politiadvokaten forteller at de ikke ennå har sendt noen norske etterforskere til Hellas, og ikke vil gjøre det før det eventuelt kommer en anmodning om bistand fra gresk politi.

- Vi ber om tips fra publikum som kan ha informasjon om hvor Monica er og hvem hun kan være sammen med, sier Hølland.

Om du har tips til politiet, så kan du kontakte dem på e-post tips.rogaland@politiet.no.

Tidligere i dag dro stebroren Tom Gramstad og hans samboer Diana Larsen til Aten.

Monicas lillebror Runar Barstad Egeland, mor Anne Karin Barstad Egeland og en kamerat reiser i kveld og kommer til Aten torsdag formiddag for å slutte seg til letingen sammen emd de andre familiemedlemmene.

Monicas far og stemor er allerede i Hellas, og kom i dag tilbake til Aten etter å ha vært på Santorini.

Avhør På Santorini var Monicas far og stemor i går i et fire timer langt avhør hos politiet.

Det lokale politiet på Santorini sa i går at de ønsket å etterlyse Monica på TV, og at de ville henge opp plakater på ferieøya.

I går snakket Dagbladet med drosjesjåføren som kjørte Monica til flyplassen, han fortalte at han hentet henne grytidlig, og at hun var trøtt og sovnet i bilen.