Ser jeg farlig ut, eller?

BARDU (Dagbladet): Dyrepasser Bjørn-Tore Furuly viser stolt frem de små ulvehvalpene som tumler rundt på en steinhylle i Polar Zoo. Han ser på dem som et bevis for at dyrene trives.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- De blir litt urolige når det kommer folk, sier Furuly rett før en av de fem hvalpene faller ned fra steinhyllen.

De andre titter over kanten og klynker urolig. Hvalpene ble født rundt 10. mai og ligger fortsatt mye i ro, tett i tett for å holde varmen.

Familie på fem

Foreldrene deres er ulveparet Varga og Vargtass som har fått kull i fangenskap hver vår siden 1995. Paret har fått beholde tre av sine hvalper fra tidligere kull og sammen danner de flokken som deler arealet på 26 dekar i Polar Zoo.

- Det er stor stas for oss at de får kull. Det er jo et bevis på at dyrene trives og får riktig behandling. Her har de steder hvor de kan gjemme seg bort hvis de ikke vil bli sett av noen en dag, og det tror jeg er veldig viktig i en dyrepark, sier Furuly.

Han forteller at hvalpene vil begynne å springe rundt litt om et par uker, og at hele flokken tar del i oppdragelsen.

Valpelek

- Det er artig å se på dem for alle leker med ungene og lærer dem opp. Så lenge de er hvalper har de høyeste prioritet i flokken.

Hvalpene går en usikker fremtid i møte etter sommersesongen. Polar Zoo vil prøve å få solgt dem til andre dyreparker, men det hender at de må avlive hvalper som de ikke finner nye hjem til.

ULV, ULV: Valpene er ulveparet Varga og Vargtass' stolte midtpunkt. Så lenge de er små har valpene høyest prioritet i flokken.