- Ser jeg ut som en superagent?

Mannen uten minne fikk mange kreative forslag om fortida si. Les nettmøtet med mr. X!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etter at Magasinet i mars skrev om Mr. X - mannen uten hukommelse, ser livet atskillig lysere ut for 21-åringen som våknet opp i Sveits januar 2003 uten å huske noen verdens ting. Forrige uke kom UDI-brevet som gir ham midlertidig opphold med rett til å jobbe og gå skole. Intensiv-norskkurset starter mandag, og han er på jakt etter jobb og et sted å bo.

- Jeg er full av energi og klar til å komme i gang med livet mitt nå, forteller han til Dagbladet.no.

21-åringen er takknemlig for alle støtteerklæringene etter Magasinet-oppslaget.

Fant endelig kirka

Grunnen til at han dro til Norge etter flere hvileløse måneder i Paris på jakt etter mystiske Jenny, var historien om en norsk kirke. En gammel, unik trekirke som fremmede snakket om på metroen. Magasinet-reportasjen fikk trondheimsmannen Arnfinn Urnes (46) til å kontakte «Dodo», som Mr. X kaller seg.

- Familien min kommer fra stedet der Urnes stavkirke ligger. Den nesten 1000 år gamle kirka må være den Dodo kom til Norge for å finne, forteller Urnes som inviterte Dodo til familiens hytte.

19. mai - nøyaktig et år etter at Mr. X satte beina på norsk jord og ble tatt hånd om av politiet og psykiatere - satte han seg på toget til Trondheim.

- Jeg så snø, regn, vind og sol - alt på en dag. Norge er så vakkert, forteller han.

Mer hypnose og terapi

Dagen etter kjørte de til Sognefjorden, og Dodo fikk se stedet der han hadde håpet Gud kunne gi svar på hvem han var - hva slags fortid han hadde og hvor foreldrene var.

- Jeg følte en ro komme over meg. Dette var stedet jeg ville besøke. Det er vanskelig å forklare hvordan det føltes, forteller 21-åringen.

Men minnet kom ikke tilbake. Til sommeren skal de i gang med nye runder intensiv minnejakt på Rikshospitalet. Nye eksperter kobles inn og enda mer hypnose skal vekke fortida.

Spør Mr. X på nettmøtet

Et liv uten fortid

Det begynte ved foten av et fjell på bygda i Sveits. Det var iskaldt og midt på natta. Inne i hodet til Mr. X var det tomt - ikke et eneste minne...

Les den utrolige historien!

Tidligere saker:

Alene på hotell - 08.08.03


På sporet av fortida - 17.09.03

Dodo har begynt å gå på visninger, men frykter at utleierne er skeptiske til fortida hans - selv med en sikker betaler som sosialkontoret i ryggen.

- Jeg skjønner at noen tror jeg lyver om hukommelsestapet. Men jeg vil stå på for å bevise at jeg duger, sier Dodo.

Første mål er å flytte fra hybelhuset der han er plassert med narkomane og alkoholikere. Når det gjelder deltidsjobb, er han klar for det meste. Og når norsken er god nok, begynner han å ta fag for å skaffe studiekompetanse. Men mest av alt vil han ha tilbake fortida si.

TRIST TILVÆRELSE:</B> Dodo er på boligjakt i Oslo for å komme vekk fra det slitne hybelhuset.
FIKK ENDELIG SE KIRKA: Mr. X syntes det var fantastisk å besøke den UNESCO-fredete bygningen.
<B>TYPISK NORSK: Etter kirkebesøket ble det fjelltur med god utsikt over Sognefjorden.