- Ser knokler når jeg lukker øynene

Victoria og Aubrey bruker sommeren til å rekonstruere forhistoriske havmonstre.

KNUST FOSSIL: Forskningsteknikerne Victoria Engelschiøn Nash (t.v.) og Aubrey Roberts (t.h.) tilbringer sommeren i kjelleren på Naturhistorisk museum, hvor de bruker ukesvis på å preparere øglefossiler fra Svalbard. Foran dem ligger fiskeøgla og problembarnet «Mikkel». Knoklene likner knust kjeks og er svært vanskelig å håndtere. Foto: GEIR BARSTEN
KNUST FOSSIL: Forskningsteknikerne Victoria Engelschiøn Nash (t.v.) og Aubrey Roberts (t.h.) tilbringer sommeren i kjelleren på Naturhistorisk museum, hvor de bruker ukesvis på å preparere øglefossiler fra Svalbard. Foran dem ligger fiskeøgla og problembarnet «Mikkel». Knoklene likner knust kjeks og er svært vanskelig å håndtere. Foto: GEIR BARSTEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Norge har tatt ferie og studentene holder hjulene i gang. Mange jobber i butikk, noen pakker ost og to vikarer bringer 150 millioner år gamle havmonstre fra Svalbard fram i lyset i kjelleren på Naturhistorisk museum i Oslo.

- «Mikkel», han er en gresk tragedie. Vi tuller fælt med dette dyret, han er i forferdelig stand. Det blir ikke noe utstillingseksemplar, dette. Vi kan ikke pine publikum, sier forskningsteknikerne Victoria Engelschiøn Nash (23) og Aubrey Roberts (23), begge studenter ved Universitet i Oslo og Norges nye paleontologhåp.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer