«Ser meg alltid over skuldra»

For første gang snakker Maxine Carr om sitt liv i frykt. -  Jeg var dum, men jeg visste ikke at Ian Huntley hadde drept Holly og Jessica, sier hun til Daily Mail.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): Maxine Carr (27) ble dømt til tre og et halvt års fengsel for å ha løyet til politiet i et forsøk på å gi kjæresten Ian Huntley et alibi for drapene på småjentene Holly Wells og Jessica Chapman i Soham sommeren 2002.

Etter 21 måneder i fengsel er hun nå ute. Hun lever på hemmelig adresse og har forandret navn og utseende, men fremdeles er hatet mot henne sterkt i England.

Sint på pressen

Daily Mails reporter hadde avtalt et intervju med Maxines søster, Hayley, men under intervjuet ringer Maxine søsteren, og ber om å få snakke med reporteren, hennes første ord til offentligheten siden arrestasjonen og dommen. Hun er sint på pressen, og det første hun gjør er å be journalisten om å skrive løgner om henne. Men hun forteller også om hvordan livet hennes er.

-  Jeg aner ikke hvem som er der ute. Å stikke ned på butikken for å kjøpe en liter melk er en påkjennelse. Jeg stopper aldri med å se meg over skuldra, sier hun til Daily Mail.

Hemmelige møter

-  Jeg må holde hodet hevet og ta en dag om gangen. Det er den eneste måten å overleve på. Jeg blir ensom og deprimert, restriksjonene i livet mitt er vanskelige å leve med, sier hun.

Hun har daglig kontakt med familien på telefon, og de møtes en gang i uka. Da kjøres Carr til søsteren i en politivan med sotede ruter, og møtene foregår bak i varevogna.

Hun benekter sterkt at hun visste hva samboeren Huntley hadde gjort.

-  Det er latterlig å tro at jeg visste at Huntley hadde drept jentene, og at jeg dekket det over for ham. Jeg var dum som løy, men jeg hadde aldri noen anelse om hva han hadde gjort. Alt det som er skrevet om meg er ikke sant. Men hva med ham? Han får være i fred, sier Maxine.

-  Før rettssaken skrev Huntley til meg og bønnfalt meg om å tro at han ikke hadde gjort det han var tiltalt for. Hvorfor skulle han gjøre det hvis jeg visste hva han hadde gjort? Jeg vurderer å frigi disse brevene. Kanskje vil folk da tro meg, sier 27-åringen.

Blir ikke plaget

Hun bor for tida på et hjem for kvinner som lever i skjul, og jobber i et bakeri. Aviser har skrevet at hun lever et komfortabelt liv på den britiske statens regning.

-  Det neste blir vel at dere skriver at jeg har forgylt yacht og et helikopter. Jeg jobber ti timer om dagen for 600 kroner i uka. Alle jeg jobber med vet hvem jeg er og har ingen problemer med det.

-  Det er ikke sant at jeg blir plaget når jeg går ut. Det har ikke vært noen gjenger som har angrepet meg. Folk har vært høflige og jeg er takknemlige for det. Et eldre par gjenkjente meg, og de kom bort og så at de var sjokkert over hvordan jeg var blitt behandlet. Det var hyggelig, sier Carr.

Hun legger brått på når hun har sagt det hun vil si. Daily Mails reporter understreker i gårsdagens firesiders artikkel at Carr aldri uttrykket anger eller sorg under det spontane intervjuet.  Maxine Carrs mor sitter også i fengsel. Hun ble denne uka dømt til seks måneders fengsel for å ha truet et vitne i rettssaken mot datteren.

SONET FERDIG: Maxine Carr har sonet 21 måneder i fengsel for å ha gitt Soham-drapsmannen Ian Huntley falskt alibi. Mange briter mener hun slapp for lett.
DREPT: Tiåringene Holly Wells, (t.v.) og Jessica Chapman.
DRAPSDØMT: Ian Huntley er dømt til to ganger livstid for drapene på småjentene Holly og Jessica.