Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ser mer TV enn amerikanerne

Nordmenn leser ikke så mange bøker som du kanskje tror, men vi ser mer på TV enn amerikanerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hele 40,7 prosent av befolkningen mellom 16 og 65 år svarer i en OECD-undersøkelse at de ser mer på TV enn to timer per dag. Og er dette riktig, ja så ser vi nordmenn faktisk mer på TV enn amerikanerne. For tilsvarende tall for USA er nemlig 40 prosent av befolkningen.

Det er imidlertid en myte at nordmenn leser mange bøker. Faktisk er vi blant de dårligste blant innbyggerne i 18 OECD-land til å lese bøker. Vi ligger på 15.plass - det er 14 nasjoner som har flere bokormer enn oss, deriblant både broderlandene Sverige, Danmark og Finland.

Mens prosentandelen som svarer at de leser minst en bok per måned i Sverige er 69,5 prosent, er det bare 54,9 prosent av de spurte nordmennene som svarer det samme. Og i et land som New Zealand er leseiveren faktisk så stor at hele 73,8 prosent har lest en bok den siste måneden, men så er da også New Zealand det landet som topper OECD-undersøkelsen, skriver Dagens Næringsliv.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling