Nakstad om påskeråd og -regler:

- Ser på innstramninger

Helsedirektoratet gjennomgår nå sine anbefalinger til regjeringen for påska og de kommende ukene.

REKORDSMITTE: Assisterende direktør Espen Rostrup Nakstad i Helsedirektoratet sier Norge legger bak seg ei uke med rekordsmitte, og tror at tallene kan bli høyere mange steder den kommende tida. Foto: Berit Roald / NTB
REKORDSMITTE: Assisterende direktør Espen Rostrup Nakstad i Helsedirektoratet sier Norge legger bak seg ei uke med rekordsmitte, og tror at tallene kan bli høyere mange steder den kommende tida. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det forteller assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad i Helsedirektoratet til Dagbladet.

- Vi gjennomgår nå råd og regler med tanke på anbefalinger til regjeringen for de neste ukene, inkludert påsken. Det er justeringer og innstramninger av eksisterende nasjonale tiltak vi ser på, sier Nakstad.

Det er ikke kjent hvilke justeringer og innstramninger det er snakk om.

Forrige uke brøt det ut full forvirring om hvilke tiltak som gjelder for påskeferien som er like om hjørnet, og både Nakstad og helseminister Bent Høie var flere ganger ute i media for å forklare tiltakene.

I enkelte kommuner og områder frarådes det å reise på påskeferie, med mindre du kun skal oppholde deg med egen husstand på for eksempel ei hytte, mens det nasjonalt er en generell anbefaling om å unngå unødvendige reiser.

Det er også innført en rekke tiltak lokalt. I Hol kommune er for eksempel hyttebesøk gjort ulovlig, mens det nasjonalt kun er et råd at man ikke skal blande husstander på hytta.

Flere kommuner, blant annet kommunene i Trondheimsregionen, har også sagt klart fra at de ikke ønsker påske-besøk fra områder med mye smitte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer