Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ser på islam som en fare

Rundt 40 prosent av alle franskmenn og tyskere ser på islam som en fare for deres nasjonale identitet, ifølge meningsmåling.

KRITISKE: Franskmenn (på bildet) er kritiske til islam og mener muslimer ikke er godt nok integrerte. Over er en fransk fotballfan i 1998. Foto: Rick Bowmer/AP
KRITISKE: Franskmenn (på bildet) er kritiske til islam og mener muslimer ikke er godt nok integrerte. Over er en fransk fotballfan i 1998. Foto: Rick Bowmer/AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To tredeler av franskmennene og tre firedeler av tyskerne mener i tillegg at muslimer ikke er godt integrert i samfunnet, ifølge målingen som er utført av meningsmålingsinstituttet IFOP for avisen Le Monde.

— Det er forbløffende at dette harde resultatet er det samme i begge land, sier IFOP-forsker Jerõme Fourquet til avisen.

Den viktigste grunnen til integrasjonsproblemene mener både tyskere og franskmenn er muslimenes egen motstand mot integrering. Som de neste to viktige grunnene anfører de spurte i begge land kulturforskjeller og gettoisering.

Rundt 800 personer i hvert av de to landene ble spurt i meningsmålingen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!