Ser på når hunden blir spist

Tre hunder lekte i vannkanten, da krokodilla plutselig dro med seg en av dem. Eieren fanget øyeblikket på video.

GLEFSER TIL: Tre hunder bader i elva uten å se krokodillen komme. Når eieren først ser den, er det for sent. Video: Aurukun Indigenous Knowledge Centre. Klipp: Endre Vellene / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var på tur langs Watson River på den avsidesliggende plassen Aurukun i Queensland i Australia, at hundeeieren fanget øyeblikket da en av hundene hans ble spist av en krokodille.

Ifølge 9News skal han ha stoppet for å ta et bilde av soloppgangen mens de tre hundene lekte i elva. Han innså ikke at han filmet, da en krokodille plutselig kom til syne i vannet, og dro en av hundene hans under overflaten.

I videoen kan man høre at eieren, som ifølge kanalen ikke bor i området, roper «Å nei, Benny!». Hele seansen skal ha vært over på to sekunder, og skal ha skjedd denne måneden, ifølge Newsweek.

Videoen ble sendt til Aurukun Indigenous Knowledge Centre, som jobber med å «tilgjengeliggjøre ressurser som tidligere har vært utilgjengelige i avsidesliggende lokalsamfunn», ifølge Newsweek.

Aurukun er nemlig et svært øde sted, med rundt 1200 innbyggere. Ifølge 9News er det det siste overlevende aboriginer-samfunnet i Queensland som bruker det lokale ursprålet Wik Mungkan som førstespråk.

Senteret delte videoen på YouTube for ei uke siden, som en advarsel til andre besøkende i området. Videoen er sett godt over to millioner ganger, og blitt omtalt av en rekke australske medier.

- Den lokale urbefolkninga kjenner godt til krokodillenes lynne, og har sterk respekt for dem, sier senterkoordinator Noel Waterman til 9News.

Han påpeker at det finnes skilt rett i nærheten som råder folk til å være varsomme i vannkanten.

En lokal landeier kanalen har snakket med, forteller at lokalsamfunnet kan «lese» vannet.

- Jeg har fisket i det området mange ganger, og sett krokodiller liggende på andre sida av elvebredden. Vi vet når de kommer til å angripe, sier Perry Yunkaporta.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer