Ukrainsk rådgiver:

- Ser panikken hos russerne

I Kherson jubler ukrainerne og i Russland mister president Vladimir Putin tillit blant hans mest lojale, ifølge tankesmie.

JUBEL: Ukrainerne samlet seg i Khersons gater for å feire frigjøringen. Foto: AP/NTB
JUBEL: Ukrainerne samlet seg i Khersons gater for å feire frigjøringen. Foto: AP/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ukrainerne jubler etter at russerne trakk seg ut av Kherson og Ukrainske styrker tok over denne helga. Pressen i Kherson skildrer store feiringer, ukrainske flagg som heises og nasjonalsangen som runger ut over de tidligere okkuperte gatene.

Gjenerobringen av den eneste provinshovedstaden som Putins hær erobret i krigens første uker er en stor seier for Ukraina.

- Vi har alltid trodd at vi kom til å frigjøre Kherson. Og vi er sikre på at russerne nå begynner å tro at de aldri vil kunne vinne denne krigen. Vi ser panikken i deres rekker og vi ser panikken i propagandamaskinen deres, sier, Yurij Sak, rådgiver til Ukrainas forsvarsminister, til BBC.

Men han er ikke klar for å feire helt ennå og mener det er for tidlig å «slappe av» nå.

- Dette er selvfølgelig et viktig øyeblikk, men krigen er langt fra over, sier Sak.

- Svekker tilliten

Tankesmia «Institute for The study of War» (ISW) mener tilbaketrekkinga har forårsaket et «ideologisk brudd» mellom personer som har støttet krigen og Russlands president Vladimir Putin

- Det svekker tilliten til Putins forpliktelse og evne til å innfri sine krigsløfter, skriver ISW i sin daglige oppdatering.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.