- Ser ut som de planla å framprovosere vold de kunne filme

Politiet mener skoleelev ble tilfeldig offer for kriminell gjeng som alltid går løs på unge etnisk norske menn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det framstår som om de planla et angrep som de kunne filme og legge ut på sosiale medier. Jeg legger f.eks. merke til at filmingen starter før volden begynner.

Det sier Jan Erik Mihle, nestleder for forebyggendegruppa i Trondheims-politiet. Han ser alvorlig på en grov voldsepisode ved Charlottenlund videregående skole i forrige uke, som ble filmet med mobilkamera og spredd i sosiale medier.

En guttegjeng skal ha lokket med seg en tilfeldig elev inn i en garderobe. Videoen viser munnhoggeri mellom offeret og gruppas tilsynelatende leder, som slår den andre gutten til blods i et voldsomt basketak.

- Stygg sak - Det er en stygg sak. Det filmes, og offeret må oppleve det som ganske massivt av å bli angrepet av gjerningsmannen, som har flere kamerater med seg, sier Mihle.

Politiadvokat Alf Rune Nilsen ser svært alvorlig på saken og varsler at han i løpet av helga vil ha utarbeidet en formell siktelse mot den utpekte hovedmannen, en 18-åring med et voksende kriminelt rulleblad.

- Siden september har han vært innblandet i seks voldshendelser og ett tyveri. Han er også mistenkt for ett ransforhold der en ung mann ble truet med kniv, sier Nilsen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer