Flommen i Mellom-Europa:

- Ser ut som en spøkelsesby

Flommen som har rammet Tyskland og Belgia hardt, flytter seg nå sørøstover i flere land i Mellom-Europa.

TØMT: Uværet fortsetter å herje i Tyskland. I Wassenberg ble byen plutselig forvandlet til en «spøkelsesby» natt til fredag. REPORTER: Jeanette Nyhammer Vik. VIDEO: Maja Walberg Klev Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

WASSENBERG/OPHOVEN/OSLO (Dagbladet): - Jeg har sett mange flommer her gjennom åra, men denne er klart den største. Dette er det verste som har skjedd for befolkningen de siste 70 åra.

Det sier Manfred Winkens, tidligere borgermester i byen Wassenberg, til Dagbladets reportere i Tyskland.

Han bor nå i byen Ophoven der befolkningen ble evakuert fredag kveld, på grunn av de store vannmengdene som kom til byen fredag ettermiddag.

- Jeg var redd da vannet kom, fordi vi ikke visste hvor stor flommen kom til å bli. Alle innbyggerne ble nødt til å evakuere, men det var noen som ikke hadde lyst til å dra. De ble til slutt tvunget til å forlate sine hjem av brannmannskapet, sier den tidligere borgermesteren.

- Spøkelsesby

Winkens forteller at befolkningen i byen ble evakuert i 22-tiden fredag kveld. De siste menneskene flyktet fra byen i 4-tiden på natta til lørdag.

- Fredag var det ingen som var her. Det så ut som en spøkelsesby, sier han.

Ifølge den tidligere borgermesteren kunne de fleste komme tilbake til boligene sine lørdag morgen, men mange frykter fortsatt at de snart må evakuere igjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer