Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ser ut som kriminalsak

Lensmannen står uten spor etter Jonas Fredbo (16) som forsvant på Hemsedal. Dagens elvesøk var resultatløst, men to etterlyste menn har meldt seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dagens Dagbladet gikk politiet ut og ba om kontakt med to menn i 17 til 22-års-alderen som var sett i området hvor 16-åringen forsvant natt til søndag. Mennene skal ha stoppet drosjer ved to anledninger med to timers mellomrom i samme tidsrom som Jonas sist ble sett. Drosjesjåførene ble ved begge anledningene spurt om de hadde sett en tredje ung mann.

- Begge meldte seg i dag, og de blir avhørt. Jeg har ikke fått tilbakemeldinger fra politifolkene som har utført avhørene, sier lensmann Per Egil Garborg ved Gol og Hemsedal lensmannskontor.

Utelukker ikke kriminell handling

Mennene hadde dratt hjem etter helgas tur til Hemsedal, og meldte seg for politiet der de bor etter hørte at de var etterlyst. Det de sier i avhørene vil bli sjekket mot andre opplysninger som politiet har.

Politiet vet så langt ikke hva som kan ha skjedd med den savnede 16-åringen. Etter resultatløse søk på land og i vann, begynner politiet å miste håp om å finne ham igjen i live.

- Etter hvert begynner det å se ut som om han kan være utsatt for noe kriminelt, sier lensmannen til Dagbladet.no.

I morgen formiddag kommer en taktisk etterforsker fra Kripos til bygda for å bistå lensmannskontoret. Han skal gå gjennom alle dokumentene i saken, og deretter skal politiet legge det videre etterforsknings-løpet.

- Jeg ser ingen snarlig løsning, og vi belager oss på at etterforskningen kan bli langvarig, sier lensmann Garborg.

RESULTATLØST SØK: Politihunder viste interesse ved elva Hemsil, men søket med vannkikkert og lys under isen ble uten resultat. 
Foto: ARNE V. HOEM
RESULTATLØST SØK: Politihunder viste interesse ved elva Hemsil, men søket med vannkikkert og lys under isen ble uten resultat. Foto: ARNE V. HOEM Vis mer

Ber om publikums hjelp

I ettermiddag avsluttet dykkerne søket under isen i elva Hemsil. Mye issørpe og kraftige strømmer gjorde arbeidet vanskelig, men politiet er temmelig sikre på at 16-åringen ikke ligger i elveområdet de har undersøkt. Dykkerne konsentrerte seg om et område på noen hundre meter nedenfor Evely Camping hvor Jonas Fredly sist ble sett.

Søket ble satt i gang etter at politihunder viste interesse for elva. Nå blir det ingen flere søk verken i elva eller på land med mindre det kommer inn nye opplysninger. Et stort område på land er gjennomsøkt av sporhunder, helikopter og leitemannskaper.

- Vi ber alle som tror de kan ha opplysinger om saken om å melde seg for politiet, sier lensmann Garborg.

RESULTATLØST SØK: Politihunder viste interesse ved elva Hemsil, men søket med vannkikkert og lys under isen ble uten resultat. Foto: ARNE V. HOEM
Hele Norges coronakart