- Ser ut til at folket har sagt nei

Irlands justisminister innrømmer å ha tapt valget om Lisboa-traktaten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Justisminister Dermot Ahern sier at resultatene fra mange valgkretser rundt om i landet viser at irene har avvist Lisboa-traktaten.

Tallene er ikke offisielle, men Ahern sier det er klart at Nei-stemmene leder i et stort flertall av distritkene. - Det ser ut som det vil bli Nei fra folket. Til slutt er det, av mange ulike grunner, folket som har talt, sier han til BBC.

Irene stemte i går over Lisboa-traktaten, som innebærer en rekke grunnleggende reformer av beslutningsprosessene i EU.

Declan Ganley leder gruppen Libertas som har jobbet aktivt mot traktaten. Han jublet over resultatet, som ser ut til å gå hans vei.

- Folket i Irland har vist enormt mot og visdom når de har analysert faktaene og tatt den beslutningen som de har gjort, sier Ganley til BBC. By mot land

Prognosene før valget har vist nærmest dødt løp etter at ja-sida ledet for noen måneder siden. Resultatene fra de første distriktene som er ferdig med opptellingen viser et nei-flertall. Ja-sida har imidlertidig tatt innpå i løpet av dagen og det er umulig å si hva sluttresultatet blir, melder den irske statskanalen RTE.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer