Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ser ut til at han er en av våre beboere

Drapsmannen trolig fra Årdal mottakssenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Så langt vi har fått opplysninger om, ser det ut til at dette er en av våre beboere, sier regionsjef Bente L. Dalåker ved Hero Norge til NTB.

Hun forteller at det er politiet som har gitt dem opplysninger som indikerer at mannen i begynnelsen av 30-årene bor ved Årdal mottakssenter.

Foreløpig er det for tidlig å si hvor lenge mannen har bodd ved senteret, og om han bodde der alene.

Politiet vil trolig gå ut med mer informasjon om trippeldrapsmannen etter klokka 8, opplyser operasjonsleder Olaug Horne i Sogn og Fjordane politidistrikt til NTB.

Informerer beboere Mannen fra Sør-Sudan er født i 1982. Han er ifølge Sogn og Fjordane politidistrikt asylsøker og bosatt i Øvre Årdal, skriver Aftenposten.

Årdal mottakssenter åpnet i august i år. Dette er et desentralisert asylmottak med rundt 150 plasser og består av boliger plassert i ordinære boligområder på Årdalstangen og i Øvre Årdal.

Mottaket tilhører Hero Norge. Flere av selskapets ansatte var mandag kveld på vei til Årdal, blant dem regionsjef Dalåker og assisterende direktør Tor Brekke.

- Det første vi skal gjøre i dag er å ta oss av våre ansatte som er sterkt preget av den forferdelige hendelsen som har rammet lokalsamfunnet og pårørende. I dag må vi også informere alle beboerne på mottaket om det som har skjedd, sier Dalåker.

Helsesjekk ved ankomst Dalåker forklarer at alle asylsøkere som bosettes på mottak, gjennomgår helsesjekk ved ankomst til landet. Deretter er det det kommunale helseapparatet som har ansvaret for personer som trenger behandling.

- Alle er gjennom en helsesjekk på transitten før de kommer til ordinære mottak, som Årdal mottakssenter er, sier Dalåker.

Sogn Avis skrev i september at mottaket har 151 asylsøkere fordelt på tolv nasjonaliteter. Septembertallene viste at det da var 101 menn, 41 kvinner og ni barn bosatt der. Blant asylsøkerne var flere fra Sør-Sudan.
(NTB)

Vis mer