- Ser utrivelig ut

Med en rekke lokale smitteutbrudd er smittetrykket på vei opp.

USIKKERHET: I FHIs siste ukesrapport viser en ny beregningen av mulig utvikling av R-tallet. De grønne feltene viser usikkerheten knyttet til beregningen, blant annet siden det generelle smittenivået er lavt. - I en slik situasjon vil et lokalt utbrudd kunne ha stor effekt på reproduksjonstallet, heter det i FHIs rapport.
USIKKERHET: I FHIs siste ukesrapport viser en ny beregningen av mulig utvikling av R-tallet. De grønne feltene viser usikkerheten knyttet til beregningen, blant annet siden det generelle smittenivået er lavt. - I en slik situasjon vil et lokalt utbrudd kunne ha stor effekt på reproduksjonstallet, heter det i FHIs rapport. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Denne uka har det kommet stadige meldinger om nye lokale utbrudd med covid-19-smitte:

  • 13 personer i Indre Østfold er bekreftet smittet. Flere smittede skal ha vært på tre utesteder i Askim, og kommunen driver smittesporing.
  • Color Line har slått smittealarm, etter at totalt fire personer som tok ferja fra Hirtshals til Kristiansand 29./30. juli og 4. august har testet positivt for corona.
  • I Bodø er det registrert åtte smittetilfeller som kan knyttes til fritidsreiser til Gdansk i Polen, og smittevernoverlege Kai Brynjar Hage oppfordrer alle som har vært der om å gå i frivillig karantene.
  • I Stavanger er to coronasmittede personer innlagt på Stavanger universitetssjukehus (SUS), de første sykehusinnleggelsene ved sykehuset på over en måned.
  • Totalt åtte personer er så langt coronasmittet etter fire fester i bydel Vestre Aker sist uke. Bydelen driver smittesporing og alle som var på festene må i karantene.
  • To passasjerer på hurtigruteskipet MS Midnatsol er blitt sendt i land i Trondheim fordi de hadde corona-symptomer. De hadde vært i isolasjon på båten.

Det skjer etter smitteutbruddet på Hurtigruten, og de nylige lokale utbruddene i Moss, Sveio og Haugesund.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer