Serber (39) nekter utlevering til Kosovo

Siktet for krigsforbrytelser. Fengslingsmøte i Oslo i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den 39 år gamle krigsforbrytersiktede serberen nekter straffskyld og vil heller ikke gå med på å la seg utlevere til Kosovo når fengslingsmøtet blir satt i Oslo tingrett onsdag ettermiddag.

Det sier 39-åringens forsvarer, advokat Trygve Staff til NTB.

I påvente av en utlevering av den siktede mannen til Kosovo vil Kripos legge ned krav om varetektsfengsel i fire uker for 39-åringen onsdag ettermiddag.

Nekter skyld

- Min klient vil motsette seg utlevering og varetektsfengsling. Han nekter skyld etter siktelsen om krigsforbrytelser, sier Trygve Staff.

Mannen ble fløyet til Oslo tirsdag ettermiddag etter at han var blitt pågrepet på lensmannskontoret i Orkanger tidligere på dagen.

Den 39 år gamle eksjugoslaven er siktet for trusler, tvang og ildspåsettelse under krigen i Kosovo i 1999. Nå har FN-administrasjonen UNMIK i Kosovo begjært mannen utlevert fra Norge.

Serberen kom til Norge for to år siden og er asylsøker. Ifølge politiadvokaten er det ingen formelle regler i veien for at mannen kan utleveres fra Norge.

Kan ta tid

- Vi vet ikke hvor lang tid en utleveringsprosess vil ta. Dersom 39-åringen ikke motsetter seg utlevering, behøver det ikke gå lang tid. Dersom han ikke vil utleveres, kan det ta lengre tid, politiadvokat Jan Eirik Thomassen i Kripos til NTB.

Politiadvokaten vil begjære den siktede fengslet, men utelater noen form for restriksjoner når spørsmålet om varetekt skal vurderes i Oslo tingrett. Thomassen sier han heller ikke vil kreve at fengslingsmøtet skal gå for lukkede dører. (NTB)

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer