Serber-angrep mot sivile i Kosovo

Serbiske styrker med panser og artilleri har gått til angrep fra tre kanter mot en dal i Kosovo der det oppholder seg 50 000 kosovoalbanske sivile på flukt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dette hevder vestlige diplomatiske kilder. NATOs talsmenn innledet en pressebriefing i Brussel i dag med å uttrykke stor uro over meldingen, men understreket samtidig at den er ubekreftet. - Den jugoslaviske hæren begynte artilleriangrep mot Pagarusa-dalen i morges, og serbiske sikkerhetsstyrker bruker stridsvogner og pansrede personellkjøretøyer i angrepet, sier en diplomat på Balkan som oppgir å ha opplysninger fra geriljaledere i Kosovo.

- De prøver å bryte igjennom fra tre kanter, Malesevo, Suva Reka og Orahovac, og vi antar at målet er dobbelt: å ødelegge enheter fra UCK-geriljaen og å drive de interne flyktningene på flukt til Albania.

Også tidligere har kildene hatt adgang til pålitelig informasjon fra Kosovo.

- Jeg har ikke sett dette med egne øyne, men jeg får opplysningene fra UCK-kommandanter på bakken i Paragusa-området. Deres rapporter har vært pålitelige tidligere, sier en kilde.

Dagbladet: på nettet og NTB

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer