Serber-opprør foran Vollebæks besøk

PRISTINA/OSLO (Dagbladet): Bander av maskerte, væpnede serbere i biler uten nummerskilt stengte av alle hovedveiene til Pristina i Kosovo i går, på de ortodokse serbernes 1. juledag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De krever at Jugoslavias president, Slobodan Milosevic, eller presidenten i Serbia, Milan Milutinovic, kommer til Kosovo og personlig garanterer for det serbiske mindretallets sikkerhet i den hovedsakelig albanske provinsen av Serbia.

Dette serbiske opprøret kommer etter drapet på Nebosja Denic, en 34 år gammel serber som var sikkerhetsvakt på kraftverket i byen Grabovac. Han ble drept på den ortodokse julaften onsdag i et angrep fra den kosovoalbanske geriljaen UCK, Kosovo frigjøringshær.

Atmosfæren er dermed ytterst spent foran besøket fra den nye lederen for Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE), Norges utenriksminister Knut Vollebæk, som skal komme til Pristina over helga.

Beleiring

Hundrevis av serbere hadde i går kveld tatt oppstilling på hovedveiene og hindret alle, også politiet og hæren, i å slippe gjennom, ifølge både serbiske og utenlandske kilder.

- Vi har fått nok. Terrorister dreper oss og kaster bomber på våre barn, sa en serber som deltok i sperringen av veien mellom Pristina og Skopje.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer