Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Serbere brente ned grenseposter

Kosovos politi har bedt NATO-styrker om hjelp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kosovos politi har bedt NATO-styrker om hjelp etter at to grenseposter er brent ned av maskerte, serbiske angripere, melder NTB.

Serbiske motstandere av Kosovos uavhengighet gikk i formiddag til angrep på og brente ned minst grensekontrollpost kontrollert av FN-politi og lokalt Kosovo-politi. En annen kontrollpost ble også angrepet, melder Reuters.

Griper inn

- KFOR kommer til å gripe inn nå, sier KFORs talsmann, oberst Bertrand Bonneau, til Reuters. Han vil ikke si hvilke styrker som blir sendt til de angrepne stedene.

En annen KFOR-kilde opplyser at soldater allerede er utplassert ved en grensestilling som ble brent ned til grunnen tirsdag formiddag.

Betjenter fra Kosovos politistyrke søkte dekning i en tunnel da en grensepost ble angrepet og forsøkt revet ned av over 1.000 demonstranter i Zubin Potok i den serbiskdominerte nordlige delen av Kosovo.

- Vi har bedt NATO sende helikopter for å evakuere våre offiserer, sa en talsmann for politiet i Pristina til nyhetsbyrået Reuters.

Maskerte menn

Et vitne opplyser at politiet ikke grep inn da en gruppe maskerte menn satte fyr på grenseposten Jarinje på den internasjonale grensepasseringsposten mellom Kosovo og Serbia kjent som Port 1. Ubekreftede meldinger går ut på at også grenseposten kjent som Port 2 er brent ned.

Den NATO-ledede KFOR-styrken i området består av amerikanske, franske, danske og belgiske soldater.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media