Serberne bomber

MALISHEVO: (Dagbladet): Albanske geriljakrigere rykker inn i posisjonene der de serbiske troppene trekker seg ut. Samtidig fortsetter serberne å bombe landsbyer. Krigshandlingene trappes igjen opp i Kosovo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En kommandant som kaller seg Gazetar vil ikke innrømme overfor Dagbladet at geriljaen UCK rykker fram. Men han er selv i fremste linje rett utenfor byen Malishevo, der frontene igjen er synlige og UCK-soldater fortsatt viser seg fram etter høstens serbiske felttog. Og UCKs politiske leder Adem Demaci sier det på sin måte til Dagbladet:

- Det eksisterer ingen avtale som vi tror på. UCK er kjernen i et folkelig opprør, og vi har støtte fra hele folket. Vi stoler ikke på serberne, sier han.

Serbiske bomber

Han har utvilsomt et poeng. Seinest lørdag bombet serberne flere landsbyer. I går måtte FN instille to hjelpesendinger på grunn av det serbiske bombardementet.

Flyktningleiren Kisnareka har mottatt mange hundre nye flyktninger i løpet av helga. Med hjelp fra mer erfarne naboer setter de opp sine telt av plast, som kanskje blir deres hjem denne vinteren.

Det er vakkert i dalen Dagbladet kjører ned i fra Malishevo. Naturen får greie seg selv, for det er ingen mennesker som arbeider på jordene der markens grøde står og råtner. Men bare noen hundre meter fra den siste serbiske posisjonen dukker en UCK-soldat opp. Han kryper i dekning med geværet i beredskap. Men ellers er det helt folketomt. Bare utbombete hus minner om at det egentlig bor folk her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer