Serberne kriger i Kosovo

REBE (NTB-Reuters-DPA): Serbiske styrker hamret løs på kosovoalbanske landsbyer nær grensen til Albania med bombekastere og artilleri i dag. FN frykter en ny flyktningebølge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Øyenvitner på albansk side av grensen sa at utmattede flyktninger nærmest krabbet seg over fjellene for å komme i sikkerhet. Granatnedslagene kunne høres uavbrutt, og røyksøyler steg opp fra de istykkerskutte husene.

- Det begynte ved halv to-tiden i natt, fortalte en av innbyggerne i tettstedet Nivokaz. Fem landsbyer var mål for det serbiske skytset. Ilden ble ikke besvart fra landsbyene.

Vil øke

En talskvinne for FNs høykommissær for flyktninger sa hun ventet at flyktningestrømmen, som de siste dagene hadde stabilisert seg på rundt 250-300 pr. dag, vil øke igjen som følge av intensiverte serbiske angrep i grenseområdet.

FN-representanter bekreftet i dag at serberne hadde tatt i bruk tungt skyts mot landsbyer mellom Djakovica og Decani.

På flukt

UNHCR ga tirsdag uttrykk for stor bekymring for den dramatiske utviklingen i Kosovo, og oppga at minst 65 000 mennesker nå er på flukt fra sine hjem etter den nye offensiven de siste ti dagene.

Rundt 10 000 kosovoalbanere har tatt seg over grensen til Albania, mens myndighetene i Montenegro har registrert 8000 flyktninger.

(NTB-Reuters-DPA)