Serbia stenger ute kroatiske biler og varer

Serbia har stengt grensene sine for kroatiske lastebiler og alle varer som er laget i nabolandet, opplyser den serbiske innenriksministeren Nebojsa Stefanovic.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Fra dette øyeblikk vil serbisk politi ikke tillate adgang gjennom noen som helst grenseovergang for lastebiler registrert i Kroatia eller lastebiler som frakter varer laget i Kroatia, sa Stefanovic ved midnatt natt til torsdag.

Årsaken til tiltaket er at Kroatia har stengt sju av åtte grenseoverganger mot Serbia for å hindre at flyktninger og migranter tar seg over fra nabolandet. Serbia hadde varslet politiske, juridiske og økonomiske straffetiltak mot Kroatia dersom grenseovergangene ikke ble gjenåpnet innen torsdag.

Kroatias statsminister Zoran Milanovic tok lett på trusselen og uttalte tirsdag at Serbia ikke kan innføre straffetiltak fordi det vil være ensbetydende med å straffe EU.

- Kroatia er medlem av EU. Serbia kan ikke, selv om de ønsker, innføre tiltak mot Kroatia ettersom vi har en avtale med EU. Uansett hva Serbia gjør, eller vurderer å gjøre, vil det være i konflikt med EU, og jeg er sikker på at Serbia ikke ønsker det, sa Milanovic med henvisning til at Serbia selv har et ønske om å bli en del av unionen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram