PÅGREPET: Miroslav Miskovic ble pågrepet onsdag. Foto: Reuters
PÅGREPET: Miroslav Miskovic ble pågrepet onsdag. Foto: ReutersVis mer

Serbias rikeste mann pågrepet for korrupsjon

Den serbiske milliardæren Miroslav Miskovic ble onsdag pågrepet sammen med sin sønn og åtte andre for korrupsjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Miskovic, som er en av Serbias mest innflytelsesrik menn, har fra 2005 til 2010 tusket til seg midler tilsvarende nærmere 200 millioner kroner som medeier i privatiserte firmaer for veivedlikehold, ifølge sjefetterforskeren for organisert kriminalitet i Serbia, Miljko Radisavljevic.

Miskovic, som regnes for å være Serbias rikeste mann, har omfattende interesser i varehandel, landbruksnæringen, eiendom og forsikring i Serbia og andre land på Balkan.

Han opprettet sitt holdingselskap Delta Holding under Slobodan Milosevic og utvidet det videre etter at Milosevic ble styrtet i 2000. I 2011 solgte han sin supermarkedskjede Delta Maxi til et belgisk selskap for 932 millioner euro.

Serbisk politi har de siste månedene pågrepet og siktet en rekke forretningsmenn, inkludert to tidligere ministre i den forrige regjeringen til Det demokratiske partiet, for korrupsjon, bedrageri og misbruk av stilling.

Regjeringen sier den mener alvor med å slå ned på korrupsjon og organisert kriminalitet som ledd i innsatsen for å bli medlem av EU. Men noen vestlige diplomater tror motivet like mye er å slå ned på politiske motstandere.

(NTB)