Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Serbisk gjest

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • En serbisk kvinne er nektet turistvisum til Norge fordi norske myndigheter frykter at hun ikke vil returnere til sitt hjemland. Kvinnen har storparten av sin nærmeste familie i Beograd, og hun har vært her i landet mange ganger tidligere, og returnert, slik hun ønsket. Men for UDI er ikke det tilstrekkelig garanti. De anser det som mulig at hun ikke vil gjøre som hun sier hun vil gjøre, og som hun alltid har gjort før.
  • Det er ikke innført noen spesiell visumnekt for serbere, til tross for at Norge på et vis er i krig med Serbia. Men vår motstander er som kjent landets president, ikke dets innbyggere. Men seksjonssjef Paula Tononen i UDI bekrefter at nettopp krigen gjør at UDI ikke tror på garantiene om retur, enten de kommer fra det norske vertskap eller fra gjesten. Fordi det alltid vil være en mulighet for at folk ikke gjør som de sier, har UDI i praksis bestemt at serbere ikke kan komme til Norge så lenge krigen varer.