Serbisk mann tatt for voldtekt av 15 år gammel jente

Siktet etter voldtekt på Rådhusplassen i Haugesund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 26 år gammel serbisk mann er pågrepet og siktet for voldtekt av en 15 år gammel jente ved Rådhusplassen i Haugesund tirsdag kveld.

Saken ble anmeldt i 20.45-tiden tirsdag kveld, og voldtekten skal ifølge politiet ha skjedd like før, mellom 19.30 og 20.30.

Det skal ikke være snakk om en typisk overfallsvoldtekt, men 15-åringen skal ikke ha kjent den angivelige gjerningsmannen fra før.

Onsdag ettermiddag opplyser politiet at en 26 år gammel mann er pågrepet og siktet for voldtekt og seksuell omgang med en person under 16 år.

- De to hadde en dialog i en viss tid før den angivelige voldtekten skal ha skjedd. De to skal ha møtt hverandre på et kjøpesenter like ved Rådhusplassen en tid i forkant av hendelsen, opplyser Torbjørn Nervik d.y., seksjonsleder i etterforskningsavdelingen i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til NTB.

Jenta er undersøkt ved voldtektsmottaket ved sykehuset i Haugesund. Den siktede vil bli avhørt torsdag og det skal da også tas stilling til om han skal framstilles for fengsling.

Mannen har vært asylsøker i Norge, men har fått endelig avslag på søknaden.


(NTB)