Serbisk opposisjon mot knusende seier

Beograd: Serbias demokratiske opposisjon (DOS) vinner en knusende seier over Slobodan Milosevics sosialistparti ved valget lørdag, viser en meningsmåling tirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge gallupen vil 76,3 prosent av velgerne stemme på DOS og dermed for alvor sementere systemskiftet i Serbia som ble innledet med opprøret mot Milosevic i september.

Milosevics parti SPS får bare 15,4 prosent av stemmene, mens det høyrenasjonalistiske Radikale partiet får 8,3 prosent, ifølge målingen som er gjort av det respekterte Strategic Marketing and Media Research Institute i Beograd. Ingen andre partiet kommer over sperregrensa på 5 prosent.

Det er en matt stemning foran valget i Serbia, i motsetning til ved president- og parlamentsvalget i september, da hele Beograd var preget av valgplakater og da hele landet sydet av forventning om et oppgjør med Milosevic. Nå synes utfallet av valget gitt på forhånd.

Likevel er valget av enorm betydning for oppgjøret med Milosevic. I virkeligheten kontrollerer DOS i dag bare posten som Jugoslavias president, som Vladimir Kostunica innehar.