Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Serbiske ambassadeansatte drept i amerikansk luftangrep

Det sier Serbias utenriksminister.

BOMBET: Ødeleggelsen er total etter det amerikanske bombeangrepet mot det som skal ha vært en IS-treningsleir utenfor den libyske kystbyen Sabratha. Foto: Mohamed Ben Khalifa / AP / NTB Scanpix
BOMBET: Ødeleggelsen er total etter det amerikanske bombeangrepet mot det som skal ha vært en IS-treningsleir utenfor den libyske kystbyen Sabratha. Foto: Mohamed Ben Khalifa / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den serbiske utenriksministeren, Ivica Dacic, sier to ansatte ved landets ambassade i Libya ble drept i gårsdagens amerikanske luftangrep mot en base drevet av Den islamske stat, melder AP.

Dødsfallene ble allerede meldt av den libyske avisa Libya Herald i går, men er så langt ikke bekreftet av libyske myndigheter, melder RT.

- Vi avventer identifisering av de omkomne, så vi kan ikke formelt bekrefte opplysningene, sier Dacic på en pressekonferanse i Beograd i formiddag.

De to - ambassadens kommunikasjonssjef og hennes sjåfør - ble bortført ved den nordvestlige kystbyen Sabratha i november, da bilen deres ble hengende etter en konvoi med ambassadøren. De skal ha blitt holdt som gisler av IS i leiren som ble bombet.

40 mennesker skal ha blitt drept i gårsdagens angrep mot det som skal ha vært en treningsleir drevet av Noureddine Chouchane. Han er utpekt som mannen bak terrorangrepet mot Bardo-museet i Tunisias hovedstad Tunis i fjor.

Dagbladet følger saken.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram