Serbiske styrker angriper igjen

Serbiske politistyrker gikk i dag på nytt til angrep på landsbyen Racak, der likene av 40 kosovoalbanere etter fredagens massakre var plassert i en moske.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kosovo: Tallet på drepte kan stige til 80

Politiet skjøt med kanoner, bombekastere og mitraljøser. Pansrede personellkjøretøyer sto parkert oppe på et høydedrag over landsbyen. Noen av politisoldatene tok på seg masker eller vendte ryggen til da reportere fra nyhetsbyrået Reuters nærmet seg.

Skytingen startet ved halv ni-tiden i morges. Landsbyen lå folketom og forlatt. Journalister så bare en enslig mann som gjemte seg i huset vis a vis moskeen.

OSSEs observatører i Kosovo gjenopptok mandag sin patruljevirksomhet, men med skjerpet årvåkenhet og økt bekymring for egen sikkerhet.

Observatørenes arbeidsmuligheter er usikre, etter at de søndag igjen kom i ildlinjen og måtte trekke seg tilbake. Fredag ble en av observatørene lettere såret etter å ha blitt beskutt av ukjente gjerningsmenn.

- Utviklingen er meget frustrerende. Det er viktig at det internasjonale samfunn nå legger så sterkt press på Jugoslavias president Slobodan Milosevic som mulig for å få ham til å leve opp til sine forpliktelser, sier pressetalsmann for OSSE i Pristina, dansken Jørgen Grunnet.

NTB