Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Serbiske styrker gjenerobret gruve

KOSOVO (NTB-Reuters-AFP-DPA): Serbiske styrker skal i dag ha gjenerobret den viktige kullgruven Belacevac. Men kosovoalbanske kilder bestrider påstanden og sier kampene fortsetter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Også den nærliggende landsbyen Hade ble tatt, ifølge det serbiske informasjonssenteret. Men det kosovoalbanske informasjonssenteret sier kampene fortsetter med bombekastere og granater. Journalister kunne i dag se flere hus i brann i landsbyen, men ble nektet adgang til selve området. Skyting fra håndvåpen, maskingevær og eksplosjoner kunne høres.

Fra serbisk side er det ikke opplyst noe om drepte eller skadde, men ifølge Kosovos største parti, LDK, ble fire personer drept og åtte skadd i kampene i går. En av de drepte skal ha vært en åtte år gammel gutt.

Belacevac er strategisk viktig fordi gruven leverer kull til elektrisitetsverket i nabolandsbyen Obilic. Elektrisitetsverket forsyner hele Kosovo og naborepublikken Makedonia med strøm.

Åtte drept

Minst åtte kosovoalbanere ble drept etter i et angrep på en jugoslavisk grensepost nær grensen til Albania tirsdag, hevder det serbiske informasjonssenteret i Pristina og serbiske militære kilder i byen Djakovica .

Videre ble en person drept da en fange forsøkte å rømme fra serbisk politi i Pristina. Ingen skal ha blitt drept da en stor kosovoalbansk styrke angrep en konvoi fra den jugoslaviske hæren i landsbyen Dulja nær Prizren.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!