Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sergej Skripal er utskrevet fra sykehus

Den russiske eksspionen Sergej Skripal, som ble forgiftet med nervegiften Novitsjok, er utskrevet fra sykehus.

UTSATT FOR ATTENTAT: Den russiske eksspionen Sergej Skripal. Foto: Scanpix
UTSATT FOR ATTENTAT: Den russiske eksspionen Sergej Skripal. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søndag 4. mars ble den russiske eksspionen Sergej Skripal og hans 33 år gamle datter Julia, utsatt for et nervegiftattentat i Salisbury i England. Datteren ble utskrevet fra distriktssykehuset i Salisbury i april, og fredag meldte sykehuset at også faren er blitt utskrevet.

- Selv om disse pasientene nå er utskrevet, så gjelder fortsatt taushetsplikten. Vi kan derfor ikke gi detaljer om behandlingen som de har fått, heter det i en uttalelse fra Salisbury District Hospital.

Sykehuset er sparsommelige med informasjon, men sier at utfordringen med å behandle mennesker utsatt for nervegift handler om å holde dem stabile lenge nok til at kroppen kan produsere nok nye enzymer til å erstatte de ødelagte.

Angrepet på Sergej Skripal og datteren har ført til isfront mellom Storbritannia og Russland. Britiske myndigheter hevder at Russland står bak angrepet. Men det avviser Russland.

Saken førte blant annet til at Storbritannia utviste en rekke russiske diplomater med familier. Russland svarte med å utvise britiske diplomater.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media