FORGIFTET: Julija og Sergej Skripal. Foto: Rex / Shutterstock / NTB Scanpix
FORGIFTET: Julija og Sergej Skripal. Foto: Rex / Shutterstock / NTB ScanpixVis mer

Sergej Skripal ikke lenger i livsfare

Reagerer bra på behandlingen.

(Dagbladet): Den tidligere dobbeltagenten Sergej Skripal (66) er ikke lenger i livsfare, etter at han ble kritisk skadd av forgiftning i begynnelsen av mars. Det melder Sky News.

«Han responderer bra på behandlingen, blir raskt bedre og er ikke lenger i kritisk tilstand», skriver lege Christine Blanshard i en pressemelding gjengitt av nyhetsbyrået PA.

Funnet på benk

Skripal, som er bosatt i den sørengelske byen Salisbury, ble funnet sammen med datteren Julija (33) på en benk i byen 4. mars. Begge var bevisstløse og hadde kritiske skader. De har ligget på sykehus siden.

Forrige torsdag meldte lege Blanshard at Julijas tilstand er stabilisert. Hun har selv uttalt at hun blir bedre og bedre for hver dag, og ser fram til hun kan dra fra sykehuset.

Etterforskningen avdekket tidlig at de to hadde fått i seg den sovjetiskutviklede nervegiften Novitsjok, og britiske myndigheter beskyldte Russland for å ha forsøkt å drepe den tidligere spionen.

Masseutvisninger

Russland avviser alle beskyldninger og hevder isteden at Storbritannia selv og USA, eller vestlig etterretning, står bak forgiftningen.

En rekke land stiller seg bak anklagene mot Russland, deriblant Norge. Munnhoggeriet har resultert i en rekke gjensidige utvisninger, som har omfattet flere hundre diplomater, deriblant én norsk.