Serie eksplosjoner ryster New Orleans

Gikk av klokka 04.35 lokal tid ved elvebredden. Store deler av byen merket rystelsene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Eksplosjonen skal ha gått av like ved elvebredden, noen kilometer sør for det franske området i byen rundt 04.35 lokal tid, 11.35 norsk tid.

Eksplosjonene sendte røde og oransje flammer opp mot nattehimmelen, melder nyhetsbyrået AP og Sky News. Man skal ha kunnet føle vibrasjonene helt ned til sentrum av byen. En serie mindre eksplosjoner fulgte den første store eksplosjonen.

Kraftig røyk var godt synlig selv i mørket i dag tidlig, men det er ikke kjent hvor stor skade eksplosjonene eventuelt har ført til.

De første rapportene tyder på at eksplosjonene var lokalisert like ved bredden til elva Missisippi, og flere spekulerte i om det kan ha vært eksplosiver i noen av jernbanevognene.

Nå melder amerikanske medier om at det har vært en serie eksplosjoner ved et varehus i nærheten av jernbanen.

- I det samme varehuset ble det rapportert om brann i går kveld, sier Elisabeth Roderburg ved Generalkonsulatet i Houston til Dagbladet.no.

Hun er ellers kjent med at det skal ha vært flere gasslekkasjer i byen. Det er også mye skyting.

- Det vekker oppsikt at det er grupper som skyter på redningsmannskapene som nå beveger seg gjennom byen med sikte på å tømme den fullstendig, sier Roderburg.

RYSTET NEW ORLEANS:  En serie eksplosjoner rystet den flom-rammede byen klokka 04.35 i dag tidlig lokal tid. Foto: SCANPIX/AP
RYSTET NEW ORLEANS: En serie eksplosjoner rystet den flom-rammede byen klokka 04.35 i dag tidlig lokal tid. Foto: SCANPIX/AP Vis mer

Hun antar at det er i underkant av 90 000 mennesker igjen i den orkanherjede byen.