Seriebomberen i Austin etterlot seg 25 minutter lang «tilståelse»

Skal ha gitt detaljerte beskrivelser av hvordan han lagde bombene i opptaket som ble funnet på mobiltelefonen.

SPRENGTE BIL: Her gjennomgår etterforskere bilen som Mark Anthony Conditt sprengte da politiet jaget ham. Foto: Scott Olson / Getty Images / AFP / NTB scanpix
SPRENGTE BIL: Her gjennomgår etterforskere bilen som Mark Anthony Conditt sprengte da politiet jaget ham. Foto: Scott Olson / Getty Images / AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Etter å ha terrorisert Texas, og spesielt byen Austin, med en rekke bomber den siste tida, døde 24 år gamle Mark Anthony Conditt onsdag etter å ha detonert ei bombe i et kjøretøy under en politiaksjon.

Til sammen to mennesker ble drept i de minst fem eksplosjonene i Texas mannen skal ha stått bak de siste ukene.

Politiet sa tidlig at de neppe ville klare å finne motivet for de gjentatte bombeangrepene, men de har nå funnet et 25 minutter langt opptak på Conditts telefon, som politisjef Brian Manley regner som en «tilståelse».

– Ingen rasjonell forklaring

I opptaket gir Conditt svært detaljerte beskrivelser av hvordan han bygget bombene, men det gir ikke politiet noe innblikk i hvorfor Conditt gjorde det han gjorde.

– Vi kommer aldri til å få en rasjonell forklaring på disse handlingene. Dette er ropet til en ung mann med store problemer, som snakker om utfordringene i livet sitt, sier politisjef Manley, ifølge Dallas News.

Under en pressekonferanse onsdag kveld gir også myndighetene uttrykk for en stor lettelse over at bombemarerittet er over.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer