Seriedrapsmannen kan sette grufull rekord

Samuel Little kan være den verste seriedrapsmannen i amerikansk historie.

GRUFULL REKORD: Samuel Little har tilstått 93 drap. Han sitter allerede fengslet på livstid i California. Foto: Mark Rogers/Odessa American via AP
GRUFULL REKORD: Samuel Little har tilstått 93 drap. Han sitter allerede fengslet på livstid i California. Foto: Mark Rogers/Odessa American via APVis mer

NEW YORK (Dagbladet): Statsadvokaten i Ector County i Texas, Bobby Bland opplyste på en pressekonferanse fredag at etterforskerne kan knytte Little til mer enn 60 drap i minst 14 amerikanske delstater. Selv hevder 79-åringen at han står bak 93 drap, melder AP.

Gary Leon Ridgway, som fikk tilnavnet «Green River Killer» er den seriedrapsmannen i USA som fram til nå er dømt for flest drap. Han ble dømt for 49 drap i 2003. Og han tilsto, ifølge CNN, 71 drap. Dersom de mange etterforskningene nå fører fram, kan Little slå denne grufulle rekorden.

TEGNER OFRENE: FBI har offentliggjort Littles egne tegninger av sine angivelige drapsofre i et håp om at det kan hjelpe til med å oppklare flere saker. Foto: FBI via AP.
TEGNER OFRENE: FBI har offentliggjort Littles egne tegninger av sine angivelige drapsofre i et håp om at det kan hjelpe til med å oppklare flere saker. Foto: FBI via AP. Vis mer

Begynte å samarbeide

Little sitter fengslet på livstid for tre drap i California. Han har også sagt seg skyldig i drapet på en kvinne i Texas.

Etterforskere fra andre deler av landet besøker ham derfor i fengselet i California for å avhøre ham om uoppklarte drapssaker helt tilbake til 1970-tallet. Blant dem som har snakket med ham, er etterforskere i Ohio, hvor Little vokste opp. Der er han mistenkt for å ha drept minst fem kvinner.

Da han sto tiltalt for drapene i California i 2014, var han ikke særlig samarbeidsvillig, men nå samarbeider han. Ifølge Bland sliter Little med sviktende helse. Han har også brukt opp ankemulighetene sine.

- På dette tidspunktet i livet tror jeg han er fast bestemt på å sørge for at ofrene hans blir funnet, sier Bland, ifølge AP.

Ranger fikk tilståelse

Under rettssaken i Los Angeles i 2014 hevdet aktoratet at han trolig sto bak minst 40 drap siden 1980. Den gangen foregikk det etterforskninger av saker i Florida, Georgia, Kentucky, Louisiana, Mississippi, Missouri, Ohio og Texas.

Siden skal det, ifølge Bland, ha vært Texas-rangeren James Holland, som klarte å få Trust til å begynne å samarbeide og tilstå drapene.

Holland besøkte Little i fengselet i fjor. Det førte til at Little tilsto og sa seg skyldig i drapet på Denise Christie Brothers i Odessa i Texas i 1994. Siden skal Holland ha fortsatt avhørene og kommet fram til at han står bak 93 drap.

Fredag varslet også påtalemyndigheten i Ohio at de har tatt ut en siktelse mot Little for drapet på en kvinne i Cincinnati i 1981. I forrige uke ble han siktet for drapet på to kvinner i Cleveland. Fra før er han også siktet for et annet drap i Cincinnati og hevder selv å stå bak et tredje drap i Cleveland, men etterforskerne forsøker fortsatt å finne ut hvem offeret er i den sak.

SIKTET: Politisjef i Cincinnati, Eliot Isaac (i midten) forteller på en pressekonferanse om drapene Little er siktet for i delstaten der han vokste opp. Foto: AP Photo/John Minchillo
SIKTET: Politisjef i Cincinnati, Eliot Isaac (i midten) forteller på en pressekonferanse om drapene Little er siktet for i delstaten der han vokste opp. Foto: AP Photo/John Minchillo Vis mer

14 delstater

Et kart på FBIs nettside viser hvordan Little har fortalt etterforskerne at han har drept kvinner i Arizona, Arkansas, California, Georgia, Florida, Illinois, Louisana, Maryland, Mississippi, Nevada, Ohio, Sør-Carolina, Tennessee og Texas. Drapene er ikke bekreftet. FBI har også sendt ut portretter av kvinner, som Little selv har laget, i et forsøk på å identifisere ofrene.

Littles ofre ble ofte kvelt til døde. I mange tilfeller etterlot han få fysiske merker. Det fikk ofte etterforskere til å konkludere med at kvinnene hadde dødd av overdoser eller naturlige årsaker.

Ifølge FBI var ofrene til Little også ofte sårbare kvinner som var involvert i prostitusjon eller slet med rusmisbruk. Likene forble noen ganger uidentifisert, og dødsfallene ble ikke etterforsket, skriver CNN.