Seriedrapsmannen kan sette grufull rekord

Samuel Little kan være den verste seriedrapsmannen i amerikansk historie.

GRUFULL REKORD: Samuel Little har tilstått 93 drap. Han sitter allerede fengslet på livstid i California. Foto: Mark Rogers/Odessa American via AP
GRUFULL REKORD: Samuel Little har tilstått 93 drap. Han sitter allerede fengslet på livstid i California. Foto: Mark Rogers/Odessa American via AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Statsadvokaten i Ector County i Texas, Bobby Bland opplyste på en pressekonferanse fredag at etterforskerne kan knytte Little til mer enn 60 drap i minst 14 amerikanske delstater. Selv hevder 79-åringen at han står bak 93 drap, melder AP.

Gary Leon Ridgway, som fikk tilnavnet «Green River Killer» er den seriedrapsmannen i USA som fram til nå er dømt for flest drap. Han ble dømt for 49 drap i 2003. Og han tilsto, ifølge CNN, 71 drap. Dersom de mange etterforskningene nå fører fram, kan Little slå denne grufulle rekorden.

Begynte å samarbeide

Little sitter fengslet på livstid for tre drap i California. Han har også sagt seg skyldig i drapet på en kvinne i Texas.

Etterforskere fra andre deler av landet besøker ham derfor i fengselet i California for å avhøre ham om uoppklarte drapssaker helt tilbake til 1970-tallet. Blant dem som har snakket med ham, er etterforskere i Ohio, hvor Little vokste opp. Der er han mistenkt for å ha drept minst fem kvinner.

Da han sto tiltalt for drapene i California i 2014, var han ikke særlig samarbeidsvillig, men nå samarbeider han. Ifølge Bland sliter Little med sviktende helse. Han har også brukt opp ankemulighetene sine.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer