Seriemorder dømt til sju livstidsdommer

Den gresk-kypriotiske seriedrapsmannen Nikos Metaxas innrømmer drap på fem kvinner og to barn.

LIV I FENGSEL: Den gresk-kypriotiske seriedrapsmannen Nikos Metaxas blir kjørt til sentralfengselet etter å ha vært i retten i Nicosia i dag. Drapene har sjokkert øysamfunnet. Foto: Iakovos Hatzistavrou / Afp / Scanpix
LIV I FENGSEL: Den gresk-kypriotiske seriedrapsmannen Nikos Metaxas blir kjørt til sentralfengselet etter å ha vært i retten i Nicosia i dag. Drapene har sjokkert øysamfunnet. Foto: Iakovos Hatzistavrou / Afp / ScanpixVis mer

Den gresk-kypriotiske offiseren Nikoz Metaxas (35) fikk i dag sju livstidsdommer etter å ha innrømmet å ha drept fem kvinner og to barn, melder britiske The Guardian.

Ifølge avisa skal den 35-åringen nærmest ha hulket mens dommen ble lest opp. Så skal han ha sagt unnskyld for sine «forferdelige forbrytelser», som er de verste i øynasjonens historie.

- Tar ansvar

Så har ingen person heller fått så lang straff som Metaxas fikk i dag: Sju livstidsdommer.

- Jeg tar ansvar for mine handlinger og er klar for å møte konsekvensene. Jeg kan ikke gå tilbake i tid og gjøre om hva jeg har gjort, leste offiseren opp fra en håndskrevet lapp.

Metaxas innrømmet at han drepte fem utenlandske kvinner og to av deres barn. De drepte kvinnene jobbet i folks hjem på øya.

- En stor unnskyldning til ofrene og deres familie for den urettferdige smerte jeg har påført dem. En stor unnskyldning til mine barn og mine foreldre for påkjenningene jeg har gitt dem. Og en stor unnskyldning til det kypriotiske samfunnet, som lurer på hvordan en av deres borgere kunne gjøre dette. Spørsmålet har torturert meg også, sier han videre, ifølge The Guardian.

Den 35-årige serie-drapsmannen er sjøl skilt og har to barn.

- Sjokkert

Drapsmannen møtte de fleste av kvinnene han drepte gjennom nettdating-steder på nettet. Den første kvinnen ble drept i september 2016 og den siste i august i fjor. Kvinnene kom fra Filippinene, Romania og Nepal, og jobbet alle på øya.

Regjeringen har sagt at de vil dekke begravelsene og andre utgifter for ofrene. I forrige uke sa også den britisk-kypriotiske forretningsmannen Stelios Haji-Ioannou at han vil bidra med økonomisk hjelp til ofrenes familier.

- Jeg er like sjokkert som alle andre på Kypros når det gjelder disse grusomme drapene på fem kvinner og to av deres døtre. De kom til Kypros for et bedre liv, men endte opp med å miste det på en forferdelig tragisk måte. Jeg vet at pengene ikke vil hjelpe for smertene til ofrenes familie, men jeg føler at jeg må hjelpe, sier Haji-Ioannou, ifølge The Guardian.

Naken

Opprullingen av de grusomme drapene startet da en gruppe turister gjorde et grufullt funn i ei nedlagt gruve ved landsbyen Mitsero. Der fant utlendingene liket av en naken og fastbundet kvinne.

Funnet ble starten på en intensiv jakt på det som skulle vise seg å være den tidligere offiseren Metaxas.

Ifølge Cyprus Mail har leteaksjonen på den siste drepte kvinnen pågått i to måneder. Det skal ha vært en spesielt vanskelig oppgave da vannet er rundt 60 meter dypt og består av flere juv under vann.

Det er Metaxas selv om har ledet politiet til stedet.

Grusomme detaljer

I håndskrevne brev skal seriedrapsmannen ha innrømmet grusomme detaljer.

I den ti sider lange håndskrevne tilståelsen han ga til politiet har Metaxas forklart at han puttet noen av likene i kofferter, som han så kastet ut i den kunstige innsjøen Kokkini Limni – som ligger like ved gruvesjakta hvor de første to drapsofrene ble funnet.

Kokkini Limni er også kjent under navnet «den røde sjøen» som følge av utslipp som gjør vannet så surt at det nesten ikke er liv i innsjøen.