Seriemorder er løs i USA

Liten amerikansk by i sjokk.

SERIEMORDER: Dette bildet er fantomtegningen sheriffen i Cherokee fylke i USA har gått ut med i media. Bildet skal være av seriemorderen som herjer byen. (AP Photo/Cherokee County Sheriff's Department via Spartanburg Herald Journal)
SERIEMORDER: Dette bildet er fantomtegningen sheriffen i Cherokee fylke i USA har gått ut med i media. Bildet skal være av seriemorderen som herjer byen. (AP Photo/Cherokee County Sheriff's Department via Spartanburg Herald Journal)Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| En seriemorder ryster småbyen Gaffney i Sør-Carolina i USA.

Sheriffen opplyser at en seriemorderen har drept fem mennesker ved tre forskjellige anledninger. Drapene skal ha skjedd fordelt over flere dager.

Myndighetene i delstaten har fått laget en tegning av den antatte drapsmannen, samt en beskrivelse av en SUV han skal kjøre, men vil ikke kommentere hvordan de har satt de forskjellige drapene i sammenheng.

Minnes 60-talls-seriemorder
Gaffney er i Cherokee fylke, som i alt hadde seks drap totalt i 2008, og halvparten av det året før. Byen ble i 1968 herjet av seriemorderen kalt «The Gaffney Strangler» — Gaffney-kveleren, som drepte fire kvinner i løpet av ti dager.

Kveleren ringte redaktøren i en lokalavis og fortalte hvor han kunne finne likene til to kvinner som han hadde dumpet i skogen. Han truet ifølge AP å drepe enda flere kvinner helt til han ble "skutt som hunden jeg er".

Folk i byen samlet seg og nøstet sammen de forskjellige ledetrådene, og ledet til arrestasjonen av Lee Roy Martin. Han ble dømt til fire livstidsdommer for de fire mordene. I 1972 ble han stukket i hjel i hans celle.

Drapene de siste dagene gjør at beboerne i småbyen er redde.

«- Folk låser døra»
- Det finnes ikke en større frykt enn frykten for det ukjente og det ingen kjenner, sier delstatssenator Harvey Peeler.

- Folk låser døra, selv midt på dagen, sier Peeler.

Hver eneste politimann er på jobb på grunn av frykten, sier sherrif Bill Blanton, som ber folk ta forholdsregler før de går noen steder, som å gå i grupper, og ringe politiet om bilen fikk motorstopp.

Stephen Tyler (35) er en av de som ble drept. Hans 15 år gamle datter ble også skutt og først alvorlig skadet. Begge ble funnet i familiens møbelbutikk. Sent lørdag kveld kom meldingen om at 15-åringen ved navn Abby Tyler ble drept av skadene hun ble påført som følge av skuddet.

Dagen før ble Hazel Linder (83) og dattera Gena Linder Parker (50) funnet bundet og drept i Linders hjem.

Ifølge AP begynte det hele lørdag, da ferskenbonden Kline Cash (63) ble funnet drept i sin egen stue. Drapsmannen skal ha pratet med kona om å kjøpe høy. Hun dro, og da hun kom tilbake fant hun ektemannen død.

SERIEMORDEREN: Denne mannen skal ha drept fire mennesker den siste tiden. Byen Gaffney er i sjokk. (AP Photo/Cherokee County Sheriff's Department via Spartanburg Herald Journal)
SERIEMORDEREN: Denne mannen skal ha drept fire mennesker den siste tiden. Byen Gaffney er i sjokk. (AP Photo/Cherokee County Sheriff's Department via Spartanburg Herald Journal) Vis mer