Seriemorder har drept 32 eldre kvinner i Russland

Ringer på, og sier han er fra den kommunale tjenesten, så dreper han momentant.

FANTOMTEGNING: Slik tror politiet seriemorderen ser ut.
FANTOMTEGNING: Slik tror politiet seriemorderen ser ut. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ST. PETERSBURG (Dagbladet): Mannen betegnes av politiet som en lystmorder. Han har operert i flere russiske byer, skriver blant annet Russlands største avis Komsomolskaja Pravda, og drapsmønsteret hans er det samme.

Han følger etter kvinnene, sånn at han vet hvor de bor, så ringer han på, og sier han er fra den kommunale tjenesten. Kvinnene slipper ham inn. Den eldste han drepte var 97.

Reisende i massedrap Han begynte sin serie av mord i mars 2011 i Kazan, der han drepte åtte. Så begynte han å reise. Han var i flere byer, blant annet Perm, Nisnij Novgprod, Sverdlovsk og Ivanov, alle større byer i det sentrale Russland i Volga-området og Ural. Sporene av ham ble borte i Ufa i oktober 2012.

Han forsvant da politiet offentliggjorde en video i Ufa.

- Vi skremte ham da vi ga media informasjon, sier etterforsker Njekhorosjev til Komsomolskaja Pravda.

Politiets problem er at de ikke har bilder av massemorderen, bare beskrivelser fra vitner som møtte ham i oppganger i forbindelse med drapene. Politiet har massemorderens DNA, men det matcher ikke med noe fra politiets DNA-baser.

Nå har etterforskerne et nytt spor, og tror han er i St. Petersburg. Det går ikke fram av russiske mediers dekning om har igjen har begynt å drepe, eller om det er andre spor som gjør at politiet tror han er i Russlands nest største by.

Åpner gamle saker Nå åpner politiet i St. Petersburg alle saker der eldre kvinner er kvalt. Massemorderen drepte med det som var for hånden, kabelen til et strykejern, eller andre ting han fant i leiligheten.

Kallenavnet hans i politiet er «Raskolnikov», helten i Fjodor Dostojevskijs roman «Forbrytelse og straff». Men i motsetning til Rasklonikov, som drepte den gamle, gjerrige pantelånersken fordi han var fattig, og skulle bevise at han var en «en Napoleon», så dreper dagens seriemorder ikke for pengenes skyld.

Av og til tar han penger fra kvinnene, de fattige pensjonistene, men ofte gjør han det ikke. Og han tar ikke andre verdigjenstander

Politiet har laget en fantomtegning av massemorderen, og sier han er en mann på rundt 1,70, spedbygget, og at han går i joggebukser og hettegenser. Han skal ha tatariske, eller mongolske, trekk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer