Seriemorder jager horer

LONDON (Dagbladet): De mange prostituerte i Glasgow er livredde. De lever i konstant frykt for at de skal bli en ukjent drapsmanns neste blodige offer. Jentene er ikke i tvil: En seriemorder er løs. Til nå er sju prostituerte kvinner funnet brutalt myrdet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det siste drapet skjedde sist helg. Den drepte Margo Lafferty(27) ble funnet ble funnet svært nær Glasgow sentrum. Hun var gjemt i en inngang til et kontorbygg, ikke et par kilometer fra leiligheten sin.

Liket ble oppdaget lørdag kveld, og Margo Lafferty ble sett i arbeid på strøket så seint som klokka 14.00 lørdag ettermiddag. Politiet har imidlertid ikke funnet vitner som har sett hvem som ble med henne bort fra gata hvor hun sto for å hente kunder.

Uheldige Margo Lafferty er det sjuende offeret i en lang rekke uoppklarte drap på prostituerte som er skjedd rundt Glasgow sentrum siden 1991.

Alarmen går

Det var på dagen tre måneder før politiet fikk melding om seriemorderens sjette offer. Tracy Wylde(21) ble funnet drept i sin egen leilighet. Hun var også prostituert, og brukte å ta med seg kundene hjem.

I Glasgows prostitusjonsmiljø er alarmen forlengst gått. Det er registrert nærmere 850 prostituerte i Glasgow, og nå rapporterer jentene til hverandre hvor de reiser med en ny kunde. I tillegg skriver de ned bilnumre for hverandre.

Politiet i Glasgow har satt sammen en stor etterforskningsenhet, men de vil ennå ikke bekrefte at det handler om en seriemorder som herjer blant de prostituerte i byen.

- Det er likheter mellom flere av drapene, men vi har ikke indikasjoner som slår fast at dette er utført av en og samme mann, sier kriminalsjef John Campbell i en pressemelding.

Kritikk

De mange drapene på prostituerte i Glasgow har minnet skottene om engelskmannen Yorkshire Ripper, som herjet blant prostituerte på 1980-tallet. Peter Sutchcliff ble arrestert og dømt for Ripper-drapene.

Nå mener prostituerte og innbyggerne i Glasgow at de har en seriemorder i byen, og allerede er kritikken mot politiet kommet.

- De gjør ikke nok for å finne drapsmannen. Disse jentene tilhørte ikke de såkalte respekterte, og derfor har politiet gjort en dårlig jobb, sier Lynn Nixon, som er mor til Diana McInally som var den første prostituerte som ble drept i 1991.

Politiet har imidlertid trappet opp etter at tre nye jenter er drept i løpet av de siste månedene, og oppfordrer alle som kan ha opplysninger om å ta kontakt direkte med politiet.