Seriemorder mistenkt for 23 drap

Britisk politi sier de har bevis for at legen Harold Shipman har begått 23 drap. Almenpraktikeren er allerede kjent skyldig i 15 drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Storbritannia har fostret en rekke seriemordere, men mye tyder på at legen Harold Shipman (54) er blant de absolutt verste. I januar ble han kjent skyldig i å ha tatt livet av 15 av sine kvinnelige pasienter med overdoser heroin. Nå hevder politiet i Greater Manchester at de har bevis for at Shipman har begått ytterligere 23 drap.

Ankefrist ut måneden

Shipman og hans advokater har frist ut februar på å avgjøre om de skal anke livstidsdommen.

- Livstid betyr hele livet, sa dommeren til Shipman da han kunngjorde dommen.

Shipman risikerer derfor ikke lengre straff dersom han blir kjent skyldig i flere drap. Politiet har etterforsket 160 mistenkelige dødsfall i fordindelse med den beryktede almenpraktikeren.

Fred i sjela

Stadig flere pårørende begynner å tvile på om deres kjære virkelig døde av den årsaken som doktor Shipman oppga på dødsattesten. Politiet fortsetter etterforskingen for at de skal kunne få fred i sjela.

- Vi forstår bekymringen og uroen blant de pårørende og håper å ta en beslutning om tiltale snart, sier en talsmann for påtalemyndigheten ifølge BBC online.

MASSEMORDER: Hvor mange har Harold Shipman egentlig drept?