Seriemorder skaker opp Paris

PARIS (Dagbladet :på nettet): For to år siden unnslapp 25-årige Elisabeth O. på en nærmest uforklarlig måte en fryktet seriemorder i Paris. Nå er historien hennes blitt kjent etter to nye bestialske mord i den franske hovedstaden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det siste mordet, på vakre Estelle Magd - også hun 25 år gammel - fant sted 16. november. Estelle ble funnet på sengen sin, voldtatt og med strupen skåret over.

 Politiet satte med en gang dette mordet i forbindelse med tre andre tilsvarende drap og med overfallet på Elisabeth.

 Politiet er overbevist om at en seriemorder går løs i Paris. Elisabeth O. er politiets hovedvitne, og blir stadig innkalt for å prøve å identifisere gjerningsmannen.

Kniv mot strupen

16. juni 1995 kom hun hjem til leiligheten sin i 4. arrondissement, nær Bastilleplassen, skriver avisa Le Parisien.

 Hun åpnet ytterdøra til leiegården, beskyttet med en kode. Da hun kom opp til leiligheten sin, hørte hun den gå igjen påny, men tenkte det var en annen leieboer.

 Da hun skulle låse opp leiligheten sin fikk hun en kniv på strupen.

«På flukt»

Overfallsmannen forlangte at hun skulle åpne døra og holde kjeft. Han virket egentlig ikke voldelig og forsøkte å berolige Elisabeth O. Han sa han ikke ville henne noe vondt, men at han var på flukt og at han ville gå neste morgen.

 Elisabeth O. og overfallsmannen gikk ned i første etasje i leiligheten der soverommet var. Han sa han måtte binde henne, for å kunne sove rolig.

 Hun fikk røyke en sigarett først. Da sa han at han het Eric, men ble kalt Flo.

Redningen

Hun ble bundet, og han tok av seg skoene da han fikk øye på et lys i annen etasje og gikk opp for å slokke det.

 Det ble Elisabets redning: Hun klarte å vir seg løs fra tauget og flyktet gjennom et vindu. Han ropte etter henne, men tok ikke opp forfølgelsen.

Ble lam

Politiet regner med at Elisabeth klarte å komme seg unna mannen som nå beskrives som en seriemorder. Men selv ble hun innhentet av skjebnen litt seinere:

 Mens Elisabeth var på ferie for å komme seg etter den dramatiske opplevelsen, ble hun utsatt for en ulykke - og ble lam.

 Men takket være hennes snarrådihet i leiliheten sin sammen med overfallsmannen, har politiet nå fått tegnet et portrett av den de tror er seriemorderen og som ettersøkes i hele Paris.